Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJA POMOĆ

Mala općina u Hrvatskoj kao primjer kako zadržati mlade obitelji

Foto: Google Maps
1/3
16.11.2018.
u 20:28

Brojni odlasci mladih u inozemstvo postao je jedan od velikih hrvatskih problema. Hrvatski poslodavci u velikim su problemima zbog nedostatka radne snage, a to više i nije problem samo tijekom ljetne sezone na moru. 

Čak se i u Zagrebu ove godine moglo jasno vidjeti kako su mnoge radnje i uredi zatvoreni zbog nedostatka djelatnika. 
Još je teža situacija na selu, gdje se i inače gubi bitka s gradovima kada se radi o izboru mladih gdje će nastaviti život. 

No, ima i svijetlih primjera. Tako je jedna mala općina u Slavoniji ovih dana u fokusu zbog svog plana zadržavanja mladih obiteljiOpćina Magadenovac odlučila je subvencionirati kupnju nekretnine i uređenje mladim obiteljima koje se zauzvrat obvežu da će ostati u mjestu barem sljedećih 10 godina

Prije nekoliko dana pet je mladih obitelji potpisalo ugovore za sudjelovanje u Programu mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja, piše Glas Slavonije

Prema ugovorima općina će im sufinancirati kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta te rekonstrukciju i adaptacije stambenog prostora na području općine. 

Tako su Josip Marić iz Šljivoševaca i Maja Štraub iz Lacića dobili po 30.000 kuna za kupnju nekretnine.  Nepovratnih 15.000 kuna za adaptacija prostora dobili su Jurica Pleše iz Beničanaca, Saša Epert iz Šljivoševaca i Željko Plužarić iz Magadenovca, ističe Glas Slavonije. 

- Kad smo čuli da je predložena ova mjera za kupnju prve nekretnine mladim obiteljima, većina je bila skeptična uz konstatacije da od toga neće biti ništa. Baš zato mi je iznimno drago što imam priliku vlastitim primjerom posvjedočiti da je ta mjera istinski zaživjela, izjavila je Maja Štraub (32).

Do kraja godine općina planira potpisati još 8 ugovora. 

VIDEO Prosvjed mladih nezadovoljnih stanjem u Hrvatskoj

Komentara 8

DU
Deleted user
20:49 16.11.2018.

da su im dali toliko u eurima, malo su im dali. to su dvije njemačke mjesečne plaće

DU
Deleted user
20:50 16.11.2018.

Pa to je lako. Klerično društvo treba dopustiti mladima da se seksaju. Općina im treba dati kondome i tablete džaba. Možda i tate i mame dođu na ideju, ono što je propušteno u mladosti opet nadoknaditi.I tko treba onda auto, nove cipele, novi kaput, novu kuhinju, novi stan, novu perilicu... I to je to... Mladi se trebaju seksati dok ih uši ne zabole... Tko bi onda išao u Irsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije