Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitsko krštenje

Mala Lukrecija dobila ime po prateti, ubijenoj misionarki

'11.12.2011., Split - U crkvi sv. Maka na Neslanovcu nadbiskup mons. Marin Barisic krstio je Kristinu-Lukreciju Mamic, necakinju nedavno ubijene casne sestre Lukrecije Mamic. Uz roditelje Ivana i Mile
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
11.12.2011.
u 20:58

Na misnom slavlju bila je časna sestra Kazmira Mamić, sestra pokojne Lukrecije.

Malena Lukrecija, četvrto dijete Ivana Mamića, nećaka ubijene misionarke i časne sestre Lukrecije Mamić, i njegove supruge Milene, krštena je u nedjelju u župi sv. Marka evanđeliste na splitskom Neslanovcu.

Roditelji su otkrili da je njihova najmlađa djevojčica u matičnoj knjizi upisana kao Kristina, ali nakon smrti pratete Lukrecije odlučili su da će joj na krštenju dati njezino ime.

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić govorio je o životu misionarke koja je do posljednjeg dana sebe davala najnemoćnijima. Lukreciju su 27. studenog u Burundiju ubila dvojica pljačkaša samostana. Osuđena su na doživotni zatvor.

Na misnom slavlju bila je časna sestra Kazmira Mamić, sestra pokojne Lukrecije.

Ključne riječi

Komentara 2

X2
xychhr-200
10:17 12.12.2011.

. Glupost... djetetu ostavljati takvu \"uspomenu\". Zar ti ljudi ne znaju da će ih dijete jednog dana pitati zašto se baš tako zove...?

HE
heraklit88
21:55 12.12.2011.

Bolje latinsko nego židovsko tj. biblijsko! Lukrecija znači ona koja donosi korist od lat. lucrum što znači korist, dobit. Lukrativan posao- posao koji donosi dobit, korist. Djeci treba davati hrvatska paganska imena npr. muška ratnička: Branimir, Krešimir, Trpimir, Tomislav ilili slavenske božice Vesna, Živa, Slava. Nakon toga starorimska ili starogrčka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije