Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje bivšem županu

Maksimović: Predao sam Šišljagiću novac koji su poduzetnici vraćali

Šišljagić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
16.10.2019.
u 15:14

Maksimović je ustvrdio kako ga je Šišljagić obavijestio o namjeri da će poduzetnici, kojima budu odobreni županijski poticaji, i do 80 posto novca "vraćati za potrebe stranke".

Zlatko Maksimović, glavni svjedok protiv Vladimira Šišljagića na suđenju za izvlačenje 122.000 kuna iz Osječko-baranjske županije, i u ponovljenom je suđenju ostao pri iskazu kojim tereti bivšeg župana.

Ustvrdio je na osječkom sudu kako ga je tadašnji čelnik HDSSB-a i župan Šišljagić obavijestio o namjeri da će poduzetnici, kojima budu odobreni županijski poticaji, i do 80 posto novca "vraćati za potrebe stranke". Kazao je kako je plan bio da pouduzetnici upravo Maksimoviću predaju novac, a zadatak suoptuženog Martina Marolina bio je, izjavio je, sređivanje dokumentacije.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Naveo je kako je "Marolinu jednom predao 20.000 kuna, a Šišljagiću 17.000, 20.000 i 40.000 kuna". Šišljagić ga je u obrani dva dana ranije nazvao lažnim svjedokom. Maksimovićevom iskazu, podsjetimo, nije povjerovalo sudsko vijeće u prvom postupku, pa su Šišljagić i Marolin oslobođeni u svibnju 2016. godine. Vrhovni je sud, pak, tu presudu ukinuo.

Maksimović je i prije prvog postupka priznao krivnju za isto kazneno djelo, kao pomagač, nagodio se s USKOK-om i prvaomoćno je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od 11 mjeseci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije