Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZRIJEŠENA I VINKOVAČKA SUTKINJA

Pao kontroverzni šef suda u Zadru, tko je on? Tepali mu da je 'prodrmao pravosuđe', samovoljno odlučio da neće raditi i uzimao plaću

Zadarski sudac Željko Rogić došao na ročište u Šibenik
Dusko Jaramaz/PIXSELL
22.09.2022.
u 12:42

Vijeće kojim je predsjedao ustavni sudac Miroslav Šumanović odbilo je žalbu na odluku DSV-a o razrješenju suca Željka Rogića, bivšeg kontroverznog predsjednika zadarskog Općinskog suda, čije su blago rečeno rubne, a po nekima populističke metode rada neki mediji slavili jer su rezultirale ogromnim smanjenjem broja neriješenih predmeta

Komentara 8

RS
rasta sev
13:10 22.09.2022.

Koji je sudac oslobodio kristijana Kapovića od odgovornosti blokade virskog mosta? Sumanuti tadašnji načelnik općine Vir blokirao je promet na državnoj cesti 306, odnosno most koji spaja kopno s otokom, sve radi posla na kojem nije uspio zaraditi "pinku" kod otvaranja benzinske pumpe na otoku. Tako to rade lokalni šerifi dok im DORH svesrdno pomaže svojim propuštanjem sankcioniranja zloporaba i kaznenih djela.

DU
Deleted user
21:24 22.09.2022.

Vaša Svitlost u seriji "Velom Mistu" veli sve polit petroljom pa užgat. Ne znam tko to dozvoljava. Daleko smo mi od Hrvatske švicarske.

BR
Brankko
00:49 23.09.2022.

Uglavnom se "bave" postocima, a sadržaj? Činjenica je da u predmetima s kojima sam upoznat suci se nisu držali odredbe Zakona o parničnom postupku po kojoj se poštuju državni i drugi dokumenti (zemljišne knjige, katastarski plan, pa onda i ugovori itd.) i odredbe Zakona o sudovima da svatko mora poštovati pravomoćnu presudu (u konkretnim slučajevima, nisu priznavali presudu vlastitoga suda!). Na višekratne prigovore (predstavke) poslane predsjedniku suda, taj je odgovarao da je sudac slobodan u izboru dokazne građe! I naravno, dotični suci donosili su odluke (rješenja, presude) uz takvo svoje "obnašanje sudačke dužnosti", a u tim predmetima još su također prihvaćali kao "dokaz" evidentne krivotvorine, izmišljene "isprave" nastale fotokopiranjem promijenjenih fotokopija izvornih isprava! -- I što da se misli o takvu pravosuđu? To su predmeti daleko od razglašenih kaznenih, to su obični "građanski predmeti".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije