Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISCRO 2018.

Makedonska lozovača šampion kvalitete

Međunarodno ocjenjivanje jakih alkoholnih pića
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/8
07.12.2018.
u 08:09

Na ocjenjivanju kvalitete jakih alkoholnih pića proizvođači iz devet zemalja

Lozova rakija ŽTA Strela Imako vina iz Štipa najbolji je proizvod jučer održanog 4. međunarodnog ocjenjivanja kvalitete jakih alkoholnih pića ISCRO 2018., koje je organizirala Gospodarsko-interesna udruga proizvođača pića Hrvatske (GIUPPH). Nakon lanjskog srebra i preklanjskog zlata, Makedonci su ove godine osvojili najprestižniju titulu natjecanja Šampion kvalitete.  

Aleksandar Rončev iz Imaka kazao je da iz njihove destilerije na dan izađe 12 do 15 tisuća boca jakih alkoholnih pića, od kojih se većina proda na domaćem tržištu, a dio i u Kini te EU, za čije što skorije članstvo navijaju u nadi da će se suzbiti crno tržište. 

Prema riječima direktorice GIUPPH-a Jasne Čačić, na ocjenjivanje je pristiglo 89 uzoraka u osam kategorija iz devet zemalja, što je gotovo 50% više u odnosu na prošlu godinu. Da se dobar glas daleko čuje, potvrđuje i činjenica da su na ovogodišnjem ISCRO-u prvi put sudjelovali i proizvođači iz Ukrajine, Češke i Poljske, a kako je i sve više kvalitetnih uzoraka na ocjenjivanju, dodijeljena je 21 zlatna, 34 srebrne i 16 brončanih nagrada.

Međunarodno ocjenjivanje jakih alkoholnih pića
1/8

- Naš je cilj promovirati visoke standarde kvalitete te omogućiti krajnjim korisnicima prepoznavanje kvalitetnih proizvoda - kazala je Čačić.

Velik broj nagrada i ove je godine pripao Badelu 1862, no sve veću pažnju privlače i proizvodi domaćih i regionalnih OPG-a s likerima od ruža, dunje, rogača, medice, krušaka, trešanja, aronije... I ove godine na ISCRO-u su sudjelovali barmeni iz Hrvatske sekcije barmena koji su u okviru natječaja "Zadivi nas svojim talentom" kreirali 17 koktela od jakih alkoholnih pića domaćih proizvođača.

>> Pogledajte što Zagrepčani misle o mogućem poskupljenju cigareta i alkohola

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije