Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Makedonija briše zvijezdu petokraku s državnog grba

Od osamostaljenja Makedonije bilo je više neuspješnih pokušaja promjene državnog grba, ali ovaj put vlada premijera Nikole Gruevskog ima većinu u parlamentu i bez glasova opozicije.

Komentari 22

HE
helena
09:43 18.09.2009.

Bravo Makedonija.

VL
IN
insekticid
10:03 18.09.2009.

za nepismene: naravno da podržavam odluku makedonske vlade. ljudi, učite. iskorjenjujte glupost. borba s glupošću, TOM NAJTEŽOM DUŠEVNOM BOLEST, I i izvorom svih zala i zločona u ovoj dolini suza, je nimalo jednostavna. treba grijati stolac. a, kažu da je povijest najbolja učiteljica života.

VL
Avatar punkufer
punkufer
10:27 18.09.2009.

Dobro jutro Makedonija! Trebalo vam je malo duže ali...

VL
OB
-obrisani-
10:32 18.09.2009.

Samo bih vas podsetio da se ta država ne zove Makedonija već BJRM (Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija)

VL
CV
car_vukota
10:58 18.09.2009.

kakva značajna informacija. da je nismo dobili gorivo bi poskupilo, a seljaci organizirali blokadu graničnih prelaza. a možda bi dikan napucao onu kobilu dolores nogom u guzicu je lagala da je best frendica sa monikom. a sad kad se znaa za petokraku sigurno se prolaze slovenci u četvrtfinalu. uhh

VL
Avatar punkufer
punkufer
11:00 18.09.2009.

Re: beograd - uopće se ne radi o tvom i mom izboru već o tome kako cijeli jedan narod želi zvati sebe i svoju državu. Možeš biti siguran da se oni žele zvati Makedonci i da žele živjeti u Makedoniji, a ne u državi ZBRLJ ili Južnoj Srbiji. Ako ne vjeruješ pitaj nekog Makedonca.

VL
OB
-obrisani-
11:05 18.09.2009.

Punkufer Da li smo iz naše istorije već naučili da obično ne mora da bude kako jedan narod želi? To što oni žele njihova je privatna stvar moj prijatelju, isto kao što je naša privatna stvar što želimo izlaz na more ili vaša što želite Herceg Bosnu...

VL
IN
insekticid
09:54 18.09.2009.

hrvatska demokratska socijalistička partija svim demokratima želi dobro jutro, a parttizanima i ostaloj diktatorskoj fukari jebbe mater u usta žvaljova. još nešto; od komunista su gori i glupaviji samo fašisti. sačuvaj me bože glupana! zlo dolazi iz gluposti. a, glupost je najteža duševna bolest. nažalost, teško je iskorijeniti tu epidemiološku pošast. no, ima nade. ljudi su našli tolike antibiotike, pa će se i to jednog dana iskorijeniti. do tada proteći će ljudskim očima još rijeke suza.

VL
Avatar sebastian
sebastian
09:18 04.10.2009.

zašto je svaki od 6 naroda koji je živio u zajedničkoj državi jedva dočeka da iz nje ode. A sada opet nemogu docekati da udu u Evropsku Unijui, sve je to bez veze, sad ce im stranci komandirati sta da rade, svi cemo se mi pokajati, narod niti nezna sta to znaci !!!!???

VL
IN
insekticid
09:47 18.09.2009.

to je kontrarevolucija. to je direktni atak na druga tita, vladimira bakarića, vladimira nazora, ivana gorana kovačića, jakova blaževića i boška buhu. savo kovačević, sedam sekretara skoj-a, većeslav holjevac, udba, ozna, kos i toliki neimari demokracije na brdovitom balkanu dolaze ovim činom u pitanje. ovim činom se insinura da je npr. jedan vladimir nazor obična ratno-profiterska bitanga i zločinac svjetskog kalibra. ovim činom se implicira da je sva ta spomenuta vojna hunta banda svjetskog kalibra i udruženog zločinačkog poduhvata s drugovima marksom i engelsom na čelu. staljin, tito, pol pot...

VL
SI
sinkić
10:23 18.09.2009.

požalit će............

VL
Avatar punkufer
punkufer
10:47 18.09.2009.

Re: beograd - ta se država zove Makedonija, a ovo s BJR su budalaštine na koje ih je prisilila Grčka. E, da - narod je makedonski, isto kao i jezik. Postoji i Makedonska pravoslavna Crkva (dakle to NISU Srbi i nisu pod srpskom pravoslavnom Crkvom). Dakle - MAKEDONIJA.

VL
ZE
zelazny
10:50 18.09.2009.

Makedonija je zemlja kojj je Albanija zapad. Trećinu zemlje (gdje su Albanci većina) skoro uopće ne kontroliraju. Makedonsku pravoslavnu Crkvu konstanstno šikanira Srpska pravoslavna Crkva jer se po Srbima Makedonci nisu smjeli odcjepiti. Grčka im ne da da se zovu Makedonija, nego FJRM. Privreda im je katastrofa. Poginuo je Toše Proeski - jedino osvježenje u teškoj svakodnevnici... a mi se žalimo kako je nama teško...

VL
OB
-obrisani-
10:56 18.09.2009.

Punkufer Stvar tvoga izbora koji ja, svakako, poštujem. Ja mislim malo drugačije i to je to. Prijateljski pozdrav. Dakle BJRM. I tačka!

VL
ZE
zelazny
11:09 18.09.2009.

Mi želimo, vi želite, oni nešto žele... daj Begeš oladi više, a na naše more ste uvjek dobro došli. Naravno kao gosti koji će nam donijeti devize...

VL
OB
-obrisani-
11:29 18.09.2009.

A bas im je lijep ovaj grb sa zvijezdom petokrakom. ne mogu ga se nagledati! pod tim grbom je Makedonija bila slobodna, kao i ostale republike koje su imale zvijezdu petokraku u grbu. Ta sloboda im je, skidanjem zvijezde petokrake, zauvijek nestala u nepovrat i sad postaju roblje kapitala, lopova i izrabljivaca svih sorti

VL
SM
SMITSMIT
11:32 18.09.2009.

MAKEDONIJA.... NIKAD NIJE KASNO POVUĆI VODU..

VL
Avatar punkufer
punkufer
11:42 18.09.2009.

Re. beograd - vi bi iz vaše povijesti stvarno imali što naučiti. Počnite tako da se upitate zašto je svaki od 6 naroda koji je s vama živio u zajedničkoj države jedva dočekao da iz nje i od vas ode. Čak i \"drugo oko u glavi\". Kada si na to odgovorite saznati ćete svašta o sebi i svojoj prošlosti. I pustite više Hrvate i Makedonce i ostale na miru. To je već dugo za vas inozemstvo. Imate se vi čime baviti u svojoj državi.

VL
BG
bgcd
13:47 18.09.2009.

pankufer,ma najvaznije je da smo se vas ratosiljali,gledajte vi vasu istoriju,jad i cemer,nikad ni svoju vojsku niste imali ,stalno marionete,da ne kazem nesto gore,austrougarska ,svabe, italja,sad nato ,ima li tome kraja,dledajte vi vase dvoriste,mi smo bar ima;li dva oka a vi veciti slepci..

VL
OB
-obrisani-
17:56 18.09.2009.

kuferu tih tvojih 6 naroda nikada svoju državu nije ni imalo , pa noramlno da su jedva dočekali priliku da je dobiju , a dobili ste ku~ac da izbijete oči , vidi se koliko vam je sada \"bolje\" !

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.