Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJKE

Majkama najbolje u Norveškoj, Hrvatska 27. na ljestvici

mama
VL
Autor
Hrvoje Dečak
04.05.2010.
u 19:49

Iza Hrvatske su na 28. mjestu Sjedinjene Države, a iz regije Srbija je na 26., Bosna i Hercegovina 41., Makedonija 42. i Albanija na posljednjem, 43. mjestu u skupini razvijenijih zemalja.

Majke žive najbolje u Norveškoj, pokazuje 11-godišnji izvještaj vodeće neovisne organizacije za djecu "Save the Children", dok je na zadnjem mjestu Afganistan, objavljeno je u utorak. U izradi godišnjeg indeksa ta organizacija s glavnim tajništvom u Londonu ocjenjuje brojne faktore pa tako Hrvatska zauzima 27. mjesto u ocjenjivanju kvalitete života majki, a 25. po kvaliteti života žena. Po kvaliteti života djece Hrvatska zauzima 32. mjesto.

Iza Norveške na drugom je mjestu Australija u skupini razvijenih zemalja, a slijede Island, Švedska, Danska, Novi Zeland, Finska, Nizozemska, Belgija i Njemačka.

Hrvatska je svrstana u kategoriju 43 razvijenije zemlje. Od zemalja u regiji Slovenija je znatno ispred, na 16. mjestu, dok je Austrija zauzela 26., a Mađarska 21. mjesto.

Iza Hrvatske su na 28. mjestu Sjedinjene Države, a iz regije Srbija je na 26., Bosna i Hercegovina 41., Makedonija 42. i Albanija na posljednjem, 43. mjestu u skupini razvijenijih zemalja.

Ključne riječi

Komentara 2

AT
atz
11:48 05.05.2010.

albanija u skupini razvijenih..ma nemoj.. super statistike.

KO
kolarjeva3
11:36 06.05.2010.

A, je** ga opet Slovenci - ne mogu vjerovat !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije