Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sila zakona

Majka troje djece mora u zatvor na 14 mjeseci zbog krađe 50 kuna

zatvor
Ivica Galović
21.01.2010.
u 20:30

Prije tri godine Marijana Aleksić bila je u vezi s muškarcem s kojim je, kaže, bila u društvu kada je ukrao novčanik sa 50 kuna jednoj prolaznici, uplašila se i vjerovala u uvjetnu kaznu.

Prije tri godine Marijana Aleksić sa svojim je tadašnjim dečkom ukrala novčanik prolaznici. U policiji je, kaže, priznala sve što su je pitali jer joj je, tvrdi, rečeno da će dobiti jednu godinu zatvora uvjetno. No presuda je bila bitno drukčija i ta 29-godišnjakinja u ponedjeljak mora ostaviti svoje troje djece i javiti se u Remetinec gdje bi mogla ostati godinu i dva mjeseca. Dotad će devetogodišnja Gabrijela, sedmogodišnji Mihael i četverogodišnja Valentina biti u udomiteljskoj obitelji.

– Ne mogu im to učiniti! Znam da je glupo to što sam napravila, ali onda sam ispričala i što sam napravila i što nisam samo da to završi. Nikomu nije bilo ništa, zatekla sam se u tom društvu, bila sam tada s tim dečkom, uplašila sam se... – opisuje Marijana Aleksić, kojoj je više puta odgođeno izvršenje presude, odnosno odlazak u zatvor. Međutim, sada je istekao i posljednji rok, a njezina odvjetnica po službenoj dužnosti, Ružica Sekulić, uputila je molbu za pomilovanje i mjerodavnoj komisiji i predsjedniku Stipi Mesiću.

– Slali smo molbu u rujnu, ali još nemamo odgovor. Ona je tada bila s tim dečkom, nije se niti branila, surađivala je i bio je predviđen uvjet jer je riječ o sitnoj krađi i nitko čak ništa nije niti potraživao. No, ništa od predviđenog uvjeta jer je u međuvremenu djelo prekvalificirano iz krađe u razbojstvo i ona je dobila godinu i dva mjeseca zatvora. Ima troje male djece koja će u tom slučaju biti smještena u udomiteljsku obitelj – objašnjava R. Sekulić.

"Očita je njihova uzajamna povezanost, djeca s ocem nemaju kontakte i on nije prisutan u njihovom životu i upravo iz tih razloga, mišljenja sam da bi majčinim odlaskom na izdržavanje kazne i duga odvojenost od djece zasigurno ostavilo traga na njihov rast i emocionalni razvoj, što bi ih moglo obilježiti za cijeli život", stoji u mišljenju brodskog Centra za socijalnu skrb.

Komentara 134

DR
drot13
22:00 21.01.2010.

Za @lunar2: Potpuno si u pravu, ali ovdje bi trebali biti komentari ovog djela i posljedica, a ne opće-lošeg stanja u RH.

OB
-obrisani-
22:01 21.01.2010.

Hrvatski uzetnici roobovlasnici i zakonodavci !!!!!!!!! \"Svaki zaposleni ima pravo na zaradu kojom može osigurati sebi i obitelji slobodan i dostojan život.\" znae li za to ??? Kako osoba sa zakonski minimalnom plaćom do 2500 kn može normalno živjet,zakonski podignitenite osnovisu na 5000 minmalno...joj koje li sramote i glupiranja..sa 2700 kn samac si ne može priuštiti ni putne troškove ni sendvič s kaugumom i vodom iz WCa jer hrvatski uzetnici ne plaćaju mahom putne troškove radnicima..ko onaj propali štacuna pevec..svi su takvi, čast iznimkama koji su vrlo,vrlo rijetki..

KA
kajinx
09:08 22.01.2010.

Večernji List, dajte pišite o onima koji kradu milione.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije