Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad 11. rujna

Majka samoubojice koji se zaletio u Blizance: Moj sin je živ i drže ga Guantanamu, šaljem mu poruku

blizanci new york
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
11.09.2016.
u 16:20

Egipćanin Mohammad Atta zaletio se s prvim otetim zrakoplovom, Boeingom 767 American Airlinesa, u sjeverni toranj Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku

Majka Mohammeda Atte, jednog od glavnih počinitelja samoubilačkih napada 11. rujna, tvrdi da joj je sin još uvijek živ i da ga Sjedinjene Države drže zatočenog u Guantanamu, u intervjuu objavljenom danas u španjolskom listu El Mundo.

"On je živ i šaljem mu ovu poruku. Vjerujem da se nalazi u Guantanamu. Moj sine, želim te vidjeti prije nego što umrem. Imam 74 godine i živim u nadi da si preživio. Znam da nikada nisi učinio nikakvo zlo i da nikada ne bi mogao učiniti ono za što te optužuju", kazala je Bothaina Mohamed Mustafa Sheraqi.

Egipćanin Mohammad Atta zaletio se s prvim otetim zrakoplovom, Boeingom 767 American Airlinesa, u sjeverni toranj Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku.

'SAD skriva istinu'

U napadima 11. rujna 2001. poginulo je gotovo 3000 ljudi. Počinili su ih ekstremisti al Qaede otetim zrakoplovima kojima su se zaletjeli u tornjeve Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku i Pentagon kod Washingtona, dok je treći pao kod sela Shanksvillea u Pennsylvaniji.

Sjedinjene Države "skrivaju istinu. Oni su planirali taj napad kako bi proširili ideju da je islam terorizam. Izabrali su ljude koji imaju putovnice kako bi ih optužili, a istodobno i naše zemlje i podijelili ih", dodala je telefonom iz Kaira gdje živi s dvije kćeri. To je njezin prvi intervju medijima od napada 11. rujna.

Atta, rođen 1968. u Kairu, studirao je na Tehničkom sveučilištu u Hamburgu. Njegova obitelj uporno niječe da je on bio jedan od počinitelja napada i tvrdi da je još živ. Njegov otac, Mohammed el-Amir Atta, odvjetnik koji je umro 2008., odbacuje svaku pomisao da bi njegov sin mogao biti upleten u te napade i čak tvrdi da ga je nazvao telefonom s nedefiniranog mjesta dan nakon napada.

> > Bilješke otkrivaju dramu u Bushovom zrakoplovu nakon terorističkog napada na Ameriku

Komentara 2

BR
brčko
17:40 11.09.2016.

hm... Ko ono ubi kenedija? ova priča ima isti potencijal .....

IB
istina_boli
18:49 11.09.2016.

Zena govori istinu. 911 je operacija pod krivom zastavom. Unutrasnji poso da se izmisle razlozi za nove ratove. Bit ce toga jos i to uskoro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije