Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervenirao katajzi

Majka prvorođene bebe: Ne prihvaćam ispriku, ponižena sam

Veljko Kajtazi posjetio je majku i bebu
Foto: Veljko Kajtazi
1/2
04.01.2020.
u 20:52

Očekujem javnu ispriku odgovornih u što kraćem roku, ali ne očekujem da će situacija u Međimurju u 2020.. biti bolja dok se odnos prema Romima ne promijeni i dok ne dobijemo jednak tretman, poštovanje i uvažavanje našeg ljudskog dostojanstva – ističe Kajtazi.

Prva beba rođena u 2020. godini u samo nekoliko dana postala je i prvi problem u Međimurskoj županiji. Naime, 1. siječnja objavljena je vijest da je župan Matija Posavec u rodilištu posjetio malu Alisu kao prvo novorođenče u županiji, no saborski zastupnik Veljko Kajtazi upozorava da je prva beba zapravo jedna druga djevojčica koja je romske nacionalnosti. Sada se oglasila i majka djevojčice.

- Ne osjećam se baš dobro, jer mi je žao. Mislim da sam ja to trebala dobiti, a ne ona gospođa - kazala je majka Jagoda koja navodi da se osjeća poniženo, prenosi Dnevnik. Isto tako ona ne prihvaća ispriku ravnatelja čakovečke bolnice Tomislava Novinščaka.

- Jako mi je žao da se ovakva greška prikazuje kao nekakav pokušaj diskriminacije ili slično.Ova bolnica preko tisuću usluga ili intervencija obavi dnevno i pogreške se događaju - izjavio je Novinščak.

Kajtazi je pak izjavio da je 'neugodno iznenađen ovom situacijom'.

- Očekujem javnu ispriku odgovornih u što kraćem roku, ali ne očekujem da će situacija u Međimurju u 2020.. biti bolja dok se odnos prema Romima ne promijeni i dok ne dobijemo jednak tretman, poštovanje i uvažavanje našeg ljudskog dostojanstva – ističe Kajtazi.

Komentara 117

DU
Deleted user
21:22 04.01.2020.

Ja sam Hrvat - katolik. Tražim samo ista prava, koja imaju i romi. Uništavaju i uništili su moju imovinu, nitko nije reagirao. Niti gospodin Kajtazi, niti "Provjereno", koje se nije udostojalo niti odgovoriti, niti policija. Policija kaže da im ništa ne može, lokalno stanovništvo ima straha. Ja nemam, ali što da radim? Ako se sam počnem braniti biti ću fašista, ustaša i što već ne. Onda će doći novinari i pozivati na pravnu državu. Evo ja samo tražim prava koja imaju manjine.

KR
krka
21:14 04.01.2020.

koliko su kuna u svojim životima u državni proračun uplatili ponosna majka i sretan otac da sada vrište za novcem?

DG
davor.grozdek
21:07 04.01.2020.

Koliko ima gospođa radnog staza ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije