Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD BEZ MILOSTI

Majka petero djece mora u zatvor zbog krađe 540 kuna

zatvor
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
07.08.2019.
u 08:50

Bivši ministar Petar Čobanković, podsjetimo, zbog Sanaderove afere Planinska i štete od čak 17 milijuna kuna za kaznu je gulio krumpire u pučkoj kuhinji

Sandra (51) iz Varaždina morat će osam mjeseci u zatvor jer je Ivani ukrala stvar vrijednu 540 kuna. Nije šala: sud je ovih dana naložio da se ima javiti na odsluženje zatvorske kazne.

Bivši ministar Petar Čobanković, podsjetimo, zbog Sanaderove afere Planinska i štete od čak 17 milijuna kuna za kaznu je gulio krumpire u pučkoj kuhinji. U zatvoru nije proveo niti jedan dan. Sandra će morati.

Pravomoćno je Sandra zbog krađe osuđena još u kolovozu 2017. godine. Dobila je osam mjeseci zatvora uvjetno i rok od tri mjeseca da Ivani nadoknadi 540 kuna štete počinjene tom krađom.

Sredinom svibnja lani Sandri je produljen rok za podmirenje štete za još četiri mjeseca, a taj rok iscurio je tijekom rujna. Općinsko državno odvjetništvo potom je pokrenulo postupak za opoziv uvjetne presude jer Ivani šteta još nije podmirena.

Na čak tri sjednice izvanraspravnog vijeća koje je odlučivalo o opozivu – u studenome lani te siječnju i svibnju ove godine – nije došao baš nitko: ni tužitelji, ni Sandra, ni Ivana. Nikoga taj slučaj nije zanimao. Općinski sud je potom bez njihove prisutnosti odlučio da Sandra mora u zatvor.

Sud do Sandre nije mogao doći jer nitko ne zna gdje je, a pozivi za ročišta su se vraćali. Policija ih je obavijestila kako su za Sandrom “raspisane četiri različite potrage s mjerama ‘utvrditi adresu’ i ‘uhititi’, ali bez uspjeha”.

Zadnji trag o Sandri bio je u sustavu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji je zabilježio kako je lani u kolovozu i rujnu bila zaposlena u poduzeću Zaton iz Zadra. Nakon toga gubi joj se svaki trag.

Za njom će, po svemu sudeći, uskoro biti raspisana i tjeralica. Sandra je, inače, rastavljena majka petero djece koja radi u ugostiteljstvu, a u sezoni je obično na moru.

Ključne riječi

Komentara 55

MA
malisani
09:19 07.08.2019.

Krađa je kazneno djelo koje se na propisan način kažnjava neovisno o počinitelju/počiniteljici ili broju djece. Ukoliko ćemo loše primjere poput Čobankovićevog ili brojnih drugih pokazivati kao vodilje u uređenje pravne države, nikada nećemo izaći iz uvjeta nesigurnosti institucija koje, sukladno socijalnoj procjeni, selektivno određuju što je dobro ili loše i što se kažnjava. Ovaj površni i tendenciozni članak autora jednakih karakteristika na isti način može opravdavati prolazak kroz crveno sa gaženjem pješaka, ukoliko je vozač slabijeg imovinskog stanja i roditelj troje djece jer, eto, Čobanković nije dobio svoju primjerenu kaznu. Sud nije ustanova za milosrđe nego provedbu pravde iz propisanih zakona.

Avatar Grunf
Grunf
09:56 07.08.2019.

nije čudno što ova ide u zatvor već je čudno da ČobanKović nije išao u zatvor

HO
horton
10:07 07.08.2019.

Točno je da u državi ima puno nekažnjenog ili blago kažnjenog kriminala, ali to nije opravdanje da se nekome drugome tolerira kriminal. Uostalom, prvo je dobila uvjetnu i morala vratiti novac, što je vrlo blaga kazna, ali ni to nije napravila. Stavite se u kožu one kojoj je ukradeno 540 kuna. Možda je ona majka troje djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije