Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditeljski nemar

Majka nastradalog: Zašto su djetetu dali da vozi auto?

'Podravina-bilogora, 28.11.2010. Daruvar, Majka Branka Cuhnil neutjesno je zapomagala za sinom jedincem na mjestu tragedije Snimio: MIchel Palijan / VLM'
Foto: 'Michael Palijan / VLM'
1/3
28.11.2010.
u 19:35

Maloljetnikov otac tvrdi da je njegov sin, dok je on drijemao, uzeo ključeve vozila i odvezao se i da je to prvi put da je sam bez njega sjeo za upravljač

Petnaestogodišnjak je u subotu oko 17 sati očevom Toyotom u naselju Lipovac Majuru nedaleko od Daruvara usmrtio 16-godišnjeg biciklista Miroslava Čuhnila. Od siline udarca mladić je odbačen na travu, a od ozljeda je preminuo u vozilu hitne pomoći na putu prema pakračkoj bolnici.

Zašto su mu dali auto?

Dječakova majka Branka Čuhnil dan nakon pogibije sina jedinca neutješno je plakala na mjestu nesreće. Zna da je u subotu popodne njezin sin Miroslav biciklom krenuo od kuće iz Lipovca baš u posjet kolegi koji ga je poslije usmrtio očevom Toyotom. Maloljetnik bez vozačke dozvole za upravljačem Toyote, kako je izvijestila policija, u Lipovac Majuru skrenuo je ulijevo i naletio na Miroslava.

– On se stalno vozio tuda. Njegova mu je majka sve dopuštala, tako da znate! A ja ću ih tužiti. Mužev brat iz Australije je zvao i šokiran je. Ne može shvatiti zašto su djetetu dali auto – šokirana i gušeći se u suzama govori neutješna majka Branka.

Malo poslije zaputila se k obitelji mladića koji joj je usmrtio sina jedinca pozvavši i novinare da idu s njom. Pokucala je na vrata 15-godišnjakove obitelji i zvala ih. Ubrzo se sva u suzama i ispričavajući se pojavila mladićeva majka. Bilo je vidljivo da joj je teško, a nije željela razgovarati s novinarima, nego je neutješnu majku pozvala u kuću. No, za trenutak je Branka Čuhnil izašla i zaputila se kući, gdje ju je s prijateljima i rodbinom čekao suprug Blahomir, bratić supruga saborske zastupnice Zdenke.

Kako se dogodilo da maloljetnik sjedne za upravljač Toyote i jesu li roditelji znali za to?

U telefonskom razgovoru otac maloljetnika koji je skrivio nesreću rekao je da su se toga poslijepodneva njegov sin i Miroslav igrali na računalu. Zvučao je shrvano.

– Ležao sam i drijemao kad je sin uzeo automobil i kad su obojica otišla. Kako se kasnije sve dogodilo, ne znam, meni su samo javili što se dogodilo – kaže otac, umirovljenik koji se bavi poljoprivredom. Ističe da je to prvi put da je njegov sin, također jedinac, svojevoljno i bez pitanja uzeo automobil.

– Nekoliko sam mu puta dopustio da vozi sto ili dvjesto metara, ali sam ja s njim bio u automobilu – tvrdi otac dodajući da još ne zna hoće li i on odgovarati zbog cijelog slučaja.

No na Večernjakovu forumu javila se žena koja piše da živi malo dalje od mjesta događaja i da ovo nije prvi put da je ovaj maloljetnik divljao za upravljačem.

Ogorčeni susjedi

– Strašno sam ogorčena na vozača. Maloljetnik je ovdje u automobilu svog oca, koji mu je to dopuštao, divljao svakodnevno već dvije godine. Svoju djecu nisam puštala van iz kuće zbog straha od tog vozača, koji je luđački turirao po našoj cesti. Kad bismo prigovorili njegovim roditeljima, još su vikali da njihov sin smije raditi što želi. A što je sada napravio??? Oduzeo jedino dijete roditeljima... Samo me zanima tko će snositi krivnju – piše Večernjakova čitateljica na forumu.

Maloljetnik, koji se zbog lakših ozljeda nalazi u bolnici, bit će kazneno prijavljen bjelovarskom tužiteljstvu, a u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj još nemaju informacija o tome hoće li policija pokrenuti postupak i protiv njegovih roditelja.

Komentara 35

Avatar lepran
lepran
20:01 28.11.2010.

Ako je to istina,starog u zatvor

DI
dr-ivek
20:02 28.11.2010.

Jedna od žena priča kako nije puštala svoje dijete van na ulicu od straha zbog idiota, oca tog maloljetnog ubojice!

DI
dr-ivek
20:00 28.11.2010.

\"Maloljetnikov otac tvrdi da je njegov sin, dok je on drijemao, uzeo ključeve vozila i odvezao se i da je to prvi put da je sam bez njega sjeo za upravljač \" ############################### LAŽE!!! Svi mještani govore kako mu jeje dopuštao da sam vozi auto od svoje 13-te godine i govorio je kako njegov sin može raditi što hoće !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije