Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispunjenje sna

Majka je plakala od sreće zbog sinove želje da nauči mađarski

\'02.03.2010., DRASKOVEC -  Dejan s ucesnicima maskenbala  PHOTO: Mladen Grubic/Vecernji list\'
Mladen Grubić/VLM
09.03.2010.
u 15:05

Dejan je posjetio školu u Draškovcu, upoznao se s ravnateljicom Margit Mirić, za koju kaže da je topla osoba, a ona ga je dočekala s darovima

Dejan Jagec (29) iz Strahoninca od rođenja boluje od celebralne paralize, pa rijetko izlazi iz kuće. Dane provodi čitajući novine. Vrlo je komunikativan i načitan.

U ravnateljskoj fotelji

– U posljednje vrijeme posebno prati rad međimurskih osnovnih škola. Zna svakog ravnatelja, a najviše je oduševljen radom Osnovne škole Draškovec, čije rezultate rada prati preko medija. Kada je doznao da je ravnateljica te škole Margit Mirić porijeklom iz mađarskog Pomurja, poželio ju je upoznati. Poželio je otići u tu školu, upoznati gospođu Mirić, stisnuti joj ruku i s njom porazgovarati. Govorio mi je da naslućuje, vidjevši njezinu fotografiji i sudeći prema njezinu imenu, da je posebna – kaže Dejanova majka Vesna.

Isprva su ga, dodaje, odgovarali od odlaska u Draškovec i predlagali mu da posjeti školu koja je od njihove kuće udaljena 500 metara. No, o tome nije htio ni čuti.

– Želio sam vidjeti upravo Draškovec, njihovu školu i gospođu Mirić jer sam pretpostavio kako je to vrlo topla osoba – kaže Dejan. Vidjeli su se na školskoj svečanosti. U njegovoj su pratnji osim majke bile sestrična Nataša i prijateljica Darinka.

Tata ostao u automobilu

Tatu nije pustio u školu, pa je ostao sjediti u automobilu. Posjet školi prošao je, kaže Dejan, kao u snu. Razgledao je cijelu zgradu, čak je, zacakljenih očiju, sjeo u ravnateljsku fotelju. Ravnateljica mu je poklonila razrednički priručnik, kemijsku olovku, kolače koje su dan prije ispekli sami učenici i figuricu anđela koji čita.

– Znala sam za Dejanovu želju i gotovo sve o njemu, pri čemu mi je pomogla kolegica Anita Vadas. Riječ je o pametnom, bistrom mladiću. Bila sam oduševljena kada mi je, kao na dlanu, podastro sve pojedinosti našega školskog rada, a puno toga je znao i o mojoj obitelji. Steglo me u grlu kad je njegova majka od sreće počela plakati i kada je poželio naučiti nekoliko mađarskih riječi – kaže Margit Mirić, koju su, prisjeća se, nakon dolaska u Draškovec zvali sneha iz Mađarske.

– Hrvatski jezik mi nije bio prepreka jer sam ga naučila u Mađarskoj. Možda sam se morala više dokazivati na poslu i potvrditi da sam stvarno profesorica hrvatskog jezika – rekla je Margit. Počela je raditi u vrtiću, 1994. godine, a potom se zaposlila u školi.

Priča iz Osnovne škole Draškovec još je jedna potvrda da život piše najtužnije i najljepše priče te da je granica između sreće i tuge vrlo tanka.

a Nesreca se dogodila 170 kilometara sjeveroistocno od grapolicije u toj indijskoj oblasti. Uzrok nesrece nije izjavila da je autobus bio faccum deliquam dolortio od dio odip ex eugait iriusci lisisl dunt autpat wismod izjavila da je autobus bio Cillandigna diam offerettes zzriustismod do ercip ex ex Duipisit non hent deliquisim illa commy nostisl ulerostr Unt irillutpatem zzriure deliquis dolor in euis dunt lum vel exer sustrud eniud Onsenibh euis niam.Em in utpat ad tat. Duisl delasdasdasasd

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije