Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozačica puštena na slobodu

Majka izašla iz bolnice kako bi bila sa sinom koji je preživio nalet auta na autobusnoj stanici

nesreća koprivnica
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/4
12.10.2016.
u 21:00

Liječnici se i dalje bore za život Željka Prispilovića (40), vojnika koji je u trenutku nesreće u naručju držao kćer

Čim su liječnici u utorak kazali Saneli Prispilović da je u prometnoj nesreći ostala bez dvogodišnje kćerkice, a da joj se suprug bori za život u koprivničkoj bolnici, napustila je zagrebačku kliniku na kojoj se liječi od teške bolesti i pohitala kući u Cvetkovec kod Koprivnice. Žurila se da što prije zagrli šestogodišnjeg sina koji je gledao kako mu stradavaju otac i sestrica.

Protiv Ive Valenko (21) iz Karlovca Ludbreškoga, vozačice Škode Octavije koja je prekjučer oko 7.45 sati u Cvetkovcu naletjela na Željka Prispilovića (40) koji je u naručju nosio dvogodišnju Emu, policija je podnijela prijavu zbog izazivanja prometne nesreće i sada je taj slučaj u rukama državnog odvjetništva. Nakon ispitivanja puštena je na slobodu.

– Ne postoje okolnosti zbog kojih bi se tražio istražni zatvor, dakle nema opasnosti od ponavljanja djela, opasnosti od bijega ili utjecaja na svjedoke – izjavio je Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva iz Varaždina. Slučaj se tretira kao prometna nesreća iz nehaja pa vozačici prijeti između jedne i osam godina zatvora. To sugerira da je policija povjerovala tvrdnji vozačice da joj je neposredno prije naleta na Prispilovića kamion iz suprotnog smjera zasuo vjetrobransko staklo vodom pa je zbog toga izgubila kontrolu nad vozilom. Iva Valenko pripremala je svadbu za subotu.

– Sa suprugom se kod matičara vjenčala prošle godine i imaju osmomjesečno dijete. U subotu su trebali ići na crkveni obred i potom na svadbu. Pa i kobnoga dana išla je na frizuru u Koprivnicu – rekla nam je znanica obitelji.

– Majka je u velikom šoku, ali može se brinuti o sinu, a i djed i baka na putu su u Cvetkovec. Odmah smo obitelji odredili jednokratnu pomoć od 3500 kuna, a također ćemo pokrenuti postupak da ostvari sva prava koja su joj na raspolaganju. Obitelj ćemo, također, trajno savjetovati i pratiti situaciju – kazao je Danijel Rušek, ravnatelj Centra za socijalnu skrb.     

>> Detalji nesreće u kojoj je poginula djevojčica: Otac je s djecom krenuo platiti zdravstveno za suprugu. Na njih je naletjela Škoda

Komentara 26

MA
MarioG
21:20 12.10.2016.

Kakva nesreca, da ti srce pukne!

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
23:51 12.10.2016.

Kakvo bedasto obrazloženje od ove što je izazvala nesreću, a policija i istražitelji to prihvate samo tako?! Na HTV-u sa mjesta nesreće vidi se ravan i dobar asfalt na tom mjestu, pa iako je padala kišica za vrijeme snimanja, nema ni traga od nekog uleknuća na cesti ni vode koja bi mogla zapljusnuti izazivačicu nesreće!!! Jesu li joj pregledali mobitel, jeli razgovarala ili tipkala poruku točno u vrijeme nesreće??? Ovo je sve površno i sramotno, bez poštovanja prema jednom tek započetom životu i ocu do tog trenutka jedne mlade obitelji, koji se sada bori za život! Preko četrdeset godina sam na cesti u svim vremenskim uvjetima i svaki puta sjedam u auto sa mišlju da nešto ne zabrljam u vožnji, pa možda zato ni nisam, a ne kao što neki nadobudni kojima se "ništa ne može dogoditi" i onda naprave masakr!

DU
Deleted user
10:01 13.10.2016.

Krajnje je vrijeme da Večernji uzme u radni odnos lektora."Zasuo"je vodom!!!Valjda se Hrvatski kaže zalio.Jel Vi to na mala vrata uvodite Srpski jezik kao službeni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije