Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJPONOSNIJA MAJKA

Majka Hrabrost, koja je za slobodu Hrvatske dala najveće blago, otišla za svojim mužem i trojicom sinova

paljenje svijeća
Foto: Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL
23.03.2017.
u 10:59

Na škabrnjskom groblju brojni članovi obitelji, prijatelji i sumještani, od Majke Hrabrosti oprostili su se uz klapske izvedbe pjesama 'Najljepše su oči moje majke i 'Ružo crvena'

Eva Šegarić (90) zasigurno je jedna od najponosniji majki u Hrvata. U stravičnoj je pokolju u ravnokotarskom selu heroju Škabrnji, u samo jednom danu na najokrutniji način izgubila supruga Vicu i trojicu sinova.

Uz svog muža, te sinova Miljenka, Budu i Ivicu, pokopana je jučer na mjesnom groblju sveti Luka, prenio je ZadarskiList.

Na škabrnjskom groblju brojni članovi obitelji, prijatelji i sumještani, od Majke Hrabrosti oprostili su se uz klapske izvedbe pjesama 'Najljepše su oči moje majke i 'Ružo crvena'. 

Među onima koji su rekli posljednje zbogom i uputiti riječi utjehe obitelji bili su i savjetnik predsjednice RH za branitelje Ante Deur i zamjenik ministra branitelja Ivan Vukić.

- Uvijek skromna i dostojanstvena junakinja stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, bez ikakve dileme zaslužila je svoju ulicu, trg, spomenik ili po svom imenu naziv neke od ustanova, ne samo u Škabrnji već u Zadarskoj županiji i Republici Hrvatskoj - rekao je škabrnjski načelnik Nediljko Bubnjar.

- Evi, jednoj od simbola patnje i hrvatske Majke Hrabrost, od neprijateljske ruke preminuo je i njezin šogor Krsto i žena mu Luca, nećak Marko... U 2. svjetskom ratu ubili su joj dvojicu braće. Žrtva je to dostojna Velikoga petka, nade za vječnost - poručio je Bubnjar

>> Turistički vodiči će dodatno učiti o Domovinskom ratu

>> Sramim se većine filmova o Domovinskom ratu i bilo bi mi draže da nisu snimljeni

Komentara 11

SO
SoloHan
11:33 23.03.2017.

ima li nekoga da pobriše komentar ove spodobe hvala

GR
grof83
11:52 23.03.2017.

ovaj i slični kvazi hrvatski mediji su joj omogućili spomen tek kad je umrla. niste ju nikad spomenuli da ne dao bog bude primjer i svetinja mladima. sram vas bilo antihrvati. počivala u miru.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
11:55 23.03.2017.

Pokoj duši i vječno kraljevstvo nebesko ovoj napaćenoj majci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije