Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTALI BEZ DOMA U SISKU

Majci suze nisu prestajale teći: Bolesnom sinu i njoj kupili su kuću u Tenji

27.01.2021.
u 09:19

Mogućnost da ostanu na sigurnom iznenadila je majku i sina koji su tijekom razornog potresa na Banovini jedva izvukli živu glavu, a puzeći su izišli iz stana u prizemlju zgrade stare stotinu godina

Ivan Kralj, 20-godišnji mladić sa 17 teških zdravstvenih dijagnoza, i njegova majka Ivanka, koji su u potresu ostali bez doma u Sisku, dobili su novi dom. Novu kuću kupio im je u Tenji Osječanin Boro Ivković, uz pomoć župana Ivana Anušića te Osječko-baranjske županije, ali i brojnih prijatelja.

Mogućnost da ostanu na sigurnom iznenadila je majku i sina koji su tijekom razornog potresa na Banovini jedva izvukli živu glavu, a puzeći su izišli iz stana u prizemlju zgrade stare stotinu godina. Na rame Ivanke Kralj pao je komad zida, a Ivan posljedice potresa osjeća još i sad. Stoga nije mogla biti bolja odluka negoli ih zadržati trajno u Slavoniji, a što će, kako je Ivković kazao za Glas Slavonije, biti realizirano u najskorije vrijeme.

"Kuća ima tri sobe, kuhinju, kupaonicu, lijepo dvorište i veliki plac. Ovih dana trebali bismo uplatiti novac vlasnici kuće, koja je inače iz Novog Sada, i potom se Ivanka i Ivan mogu useliti u kuću bez problema. Ne smijem izostaviti i veliku pomoć Tihomira Distlera - Tileta, ali i svih vinkovačkih Ultrasa koji žive u Berlinu, potom Gorana i Siniše Mikinčića, kod kojih Ivanka i Ivan svakodnevno objeduju u restoranu "Corner", Ante Raspudića iz Đakova, Ferde i Ivice Kraljevića iz Ferivi sporta, Damira Kurtovića iz PPD-a i svih drugih koji će pomoći pri realizaciji ove moje ideje. Naime, njihov je stan u Sisku uništen i tko zna kad će biti obnova, a osim toga, ondje tlo podrhtava, a Ivan, koji je doista bolestan mladić, treba svu moguću skrb", pojasnio je Ivković.

Ivanovoj majci suze nisu prestajale teći kad je u subotu čula vijest.

"Ovo nam je velika sigurnost i nemam riječi hvale za sve ljude koji su se uključili, na čelu s našim anđelom čuvarom, Borom Ivkovićem. Naime, nas veže prijateljstvo još iz 2005. godine kad je Ivanu pod hitno trebao pulsni oksimetar. Prije nego što ga je Ivan dobio, dvije i pol godine provela bih budna noću u strahu hoće li preživjeti. Iako mu je taj aparat pomogao, nažalost, moj Ivan je mladić kojem se dijagnoze nižu jedna na drugu, počevši od hidrocefalusa s dva mjeseca života, a potom i tumora na kralježnici, sljepoće, problema s mjehurom i niza popratnih bolesti", kaže majka Ivanka, dodajući da se dolaskom u Osijek njezin sin tek malo smirio, no i dalje noću, kad se okreće u krevetu i osjeti vibracije, pomisli da je potres i panično zove majku.

"Zahvaljujući dobrim ljudima ovdje u Slavoniji, Ivan i ja ipak ćemo imati svoj krov nad glavom. Znate, mi živimo u divnom apartmanu, imamo što jesti i imamo divan smještaj, ali nisi svoj na svome i nekako ti je neugodno", ispričala je Ivanka Kralj,

 

>> Pogledajte i ovaj video: Josip je izgubio kuću u potresu, a društvo mu pravi psić kojeg je preimenovao u Potres

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:05 27.01.2021.

bravo dobri ljudi

NO
nordic
16:32 27.01.2021.

❤ mi je veliko. Hvala dobri ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije