Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje dječaka

Majci i dadilji određen istražni zatvor. Postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela

Zlostavljanje u školama
Thinkstock
09.07.2019.
u 18:37

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokazne radnje ispitivanja dvije hrvatske državljanke (1995. i 1998). u svojstvu okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela povrede djetetovih prava

Majka i dadilja dječaka koji je od subote u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti s ozljedama za koje se sumnja da su posljedica zlostavljanja uhićene su. Sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv obje okrivljenice.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokazne radnje ispitivanja dvije hrvatske državljanke (1995. i 1998). u svojstvu okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela povrede djetetovih prava iz članka 177. Kaznenog zakona", priopćio je DORH.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenica (1995.) od sredine travnja 2019. do 6. srpnja 2019. u Zagrebu počinila kazneno djelo povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona, na štetu djeteta (2016.). Osnovano se sumnja i da je drugookrivljenica (1998.) počinila kazneno djelo povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 1., 2. i 3. Kaznenog zakona na štetu istog djeteta.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv obje okrivljenice zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile navedena kaznena djela, te je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obje okrivljenice zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio istražni zatvor protiv obje okrivljenice.

 

Komentara 5

Avatar bolzatelad
bolzatelad
18:39 09.07.2019.

Majci i dadilji određen istražni zatvor. Postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela jer su prave hrvatice koje nedaju ni milimetra svog domoljublja, kulture i nature.

HU
hudarupa3
23:30 09.07.2019.

Kakva je to poruka budućim majkama, ako vam mali padne i razbije se idete u zatvor, a nitko neće odgovarati što država nije osigurala uvjete za život u njenoj županiji, nekad je radnik imao stotinjak OUR-a u krugu od pedesetak kilometara, i nije morao ljeti čistiti turističke jazbine da bi djetetu zaradio za mlijeko i kruh.

AR
Artusartus
07:58 10.07.2019.

Kako bi mogle to ponoviti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije