Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠA ČLANICA STOŽERA

Maja Grba-Bujević odgovorila na kritike: 'U ovoj situaciji prozivati bilo koga je kontraproduktivno'

Maja Grba Bujević
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/2
25.10.2020.
u 17:09

Upravo zato, kao liječnica i političarka, ali prije svega kao odgovoran čovjek, nastavljam svoj rad u svezi pandemije po svome najboljem znanju i savjesti. To činim svakodnevno u brojnim situacijama, tako ću i dalje nastaviti, navela je poznata liječnica u svojem odgovoru

Nakon što je Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) prozvala bivšu članicu Nacionalnog stožera Maju Grbu-Bujević zbog njezine navodne šutnje nakon što je postala saborska zastupnica, ona se pak oglasila na društvenim mrežama i objavila svoj odgovor. 

Status naslovljen 'Zajedno možemo više' prenosimo u cijelosti. 

"U ovako teškoj i zahtjevnoj situaciji, prozivati bilo koga je kontraproduktivno, osobito ako se upire prstom u konkretnu osobu, ne imajući pravog uvida u njezin rad. Ako se vratimo samo malo unatrag, vidjet ćemo da zapravo nikad nisam bila po mjeri nekih. Dok je prominirao moj stručni rad i dugogodišnje profesionalno iskustvo upravljanja velikim sustavima, dolazili su prigovori kako sam stranački čovjek i kako me protežira politika. Potpuno nekorektno pokušavalo se difamirati moje stručno znanje. Upravo zato, kao liječnica i političarka, ali prije svega kao odgovoran čovjek, nastavljam svoj rad u svezi pandemije po svome najboljem znanju i savjesti. To činim svakodnevno u brojnim situacijama, tako ću i dalje nastaviti. 

Maja Grba Bujević
1/19

Ovdje želim spomenuti, činjenica radi, da sam se stavila na raspolaganje ravnateljstvu Opće bolnice Karlovac za poslove specijalista anesteziologije i reanimatologije, osobito u vrijeme vikenda i blagdana. Oni koji me malo bolje poznaju, znaju da su moja obitelj i liječništvo moj životni odabir kojem sam u cijelosti posvećena.

Zbog svega gore navedenog, nemam se potrebu promovirati i prikupljati političke poene. Od samog početka epidemije COVID-19 činim sve kako bi oboljeli imali što bolju zdravstvenu skrb, te kako bi zdravstveni radnici imali što bolje uvjete u ovom izvanrednom stanju.  Uz čvrsto uvjerenje kako, bez obzira na motivaciju pojedinih kritika i objeda, svi imamo zajedničku želju da što prije izađemo iz epidemije, srdačno Vas pozdravljam", stoji u objavi. 

 

Podsjećamo, HUBOL je u današnjem priopćenju osudio prepucavanja između predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Republike Zorana Milanovića te su istovremeno pozvali sve liječnike koji trenutno rade u Saboru i ostalim tijelima državne vlasti da se sjete da su liječnici.

Posebno su se u priopćenju osvrnuli na Maju Grbu-Bujević o kojoj su napisali sljedeće: "Posebno upada u oči šutnja bivše članice Nacionalnog kriznog stožera koju smo do nedavno svakodnevno gledali i slušali u medijima, a od kako je ušla u Sabor te postala dopredsjednica Saborskog odbora za zdravstvo, potpuno je iščezla iz medijskog prostora".

VIDEO: Jedan dan u KB Dubrava - bolnici prenamijenjenoj u COVID centar

Komentara 21

DU
Deleted user
17:26 25.10.2020.

Ponosna HDZ-ova grba se uhljebila na krilima usplahirenih ovčica i sad može lagano pljuckat i pametovat okolo-naokolo. Ovo nije "govor mržnje", ne ne, ovo je samo jedan logični zaključak. Ne mrzim nikoga, samo grbu ne bi htio imat doma.

RO
Rogger
17:23 25.10.2020.

Koji cirkus.Iz stožera u sabor,a sad kao I ministar Beros zaboravila primarnu zadacu.

Avatar gunner12345
gunner12345
17:17 25.10.2020.

to je ta ponosna adezeovka, oni kradu a ona ponosna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije