Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Magla smanjuje vidljivost

Stiže promjena vremena, temperature će drastično pasti

vrijeme
Foto: PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.09.2019.
u 08:01

Navečer i u noći na srijedu u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu kiša će biti češća, a lokalno može biti i grmljavinskog nevremena

Magla jutros mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici i dijelu Dalmacije.

Ima je i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između Lučkog i Karlovca te tunela Mala Kapela i čvora Zadar 2, A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Križa, te A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Vrata, javio je u 7 sati HAK, koji vozače upozorava da trebaju prilagoditi brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavati sigurnosni razmak između vozila.
Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a zastoji su mogući tijekom dana na dionicama gdje traju radovi.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

U većini krajeva danas pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku, a ujutro će u unutrašnjosti biti magle. Oblačnije će biti u sjevernim i zapadnim kopnenim predjelima, ponegdje uz prolazno malo kiše, a poslijepodne su mogući i pljuskovi s grmljavinom.

Navečer i u noći na srijedu u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu kiša će biti češća, a lokalno može biti i grmljavinskog nevremena, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar većinom slab, popodne na Jadranu umjeren jugozapadni i jugoistočni, a krajem dana na kopnu će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih.

"U srijedu u unutrašnjosti znatno svježije, a sa sjevera će se postupno razvedravati. No, još će tijekom jutra i prijepodneva biti i obilnijih pljuskova. U četvrtak će kiše biti uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije, a od petka ponovno posvuda suho i većinom sunčano. U petak će još povremeno umjeren, u gorju i jak sjeveroistočnjak pridonositi osjećaju svježine, a s vikendom će vjetar oslabjeti pa će porasti vjerojatnost za mjestimičan slab mraz pri tlu. No, dnevna će temperatura zraka porasti", javlja HRT.

"Kabanica bi u utorak mogla dobro doći mnogim školarcima u popodnevnoj smjeni, posebice ako završavaju iza 17 sati u sjevernim kopnenim krajevima. A već od srijede bi u upotrebi trebale biti jakne, pa i konkretnije cipele, jer će temperatura zraka u unutrašnjosti biti i za više od 10 °C niža nego početkom tjedna, a i na Jadranu će biti svježije", kazala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Ipak, mnoge će razveseliti sve veća vjerojatnost za ponovno iznadprosječnu toplinu u posljednjem rujanskome tjednu...

Video: Veće kazne u prometu

 
Ključne riječi

Komentara 2

TR
tratincica68
08:08 17.09.2019.

Jel to u zg.a na vis kako ce biti.jel znas mozda

Avatar nekakav
nekakav
08:06 17.09.2019.

drastičan pad temperature znači barem 20 stupnjeva. a ovih do 10 je smijurija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije