Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA HAMAG BICRO

Magdalena Dovečer puštena iz Remetinca nakon što je iznijela obranu i priznala?

Čakovec: Uhićena Magdalena Dovečer, voditeljica Službe za koordinaciju u HAMAG-BICRO
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
06.10.2022.
u 09:50

Što se pak tiče njezina rođaka Tomislava Pajića (49), on do daljnjeg ostaje u Remetincu. Nakon što su uhićeni protiv njih je pokrenuta istraga, tijekom koje treba ispitati 15 svjedoka.

Magdalena Dovečer (36), uhićena je 21. rujna, nakon čega je pritvorena, no u  Remetincu se nije zadržala dugo, iako joj je istražni zatvor bio određen zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke. No iz Remetinca je izašla 5. listopada navečer, jer su, kako se neslužbeno čuje, prestali razlozi  za njezin boravak iza rešetaka.

Prevedeno, to znači da je vjerojatno  iznijela obranu, a  ta obrana je bila takva da je nakon toga EPPO zatražio od Županijskog suda u Zagrebu da joj se istražni zatvor ukine. Odnosno vjerojatno je priznala.  Neslužbeno se doznaje da je ona tijekom srijede na vlastiti zahtjev ispitana u EPPO-u.

Što se pak tiče njezina rođaka Tomislava Pajića (49), on do daljnjeg ostaje u Remetincu. Nakon što su uhićeni protiv njih je pokrenuta istraga, tijekom koje treba ispitati 15 svjedoka.

Sumnja  se da je Magdalena Dovečer, koja je odmah nakon uhićenja promptno izbačena iz HDZ-a,  kao djelatnica Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO), na Pajićevo traženje, poduzela niz radnji  kako bi njegov obrt Studio P pobijedio na javnom natječaju koji je financiran sredstvima iz EU fondova. Njih su dvoje rodbinski povezani, a sve navedeno događalo se tijekom 2020. i 2021. Pajić je bio zainteresiran za javni  natječaj "Usluga grafičkog oblikovanja i izrade promotivnih materijala za projekt BOND“, a procijenjena vrijednost tog projekta bila je 848.000 kuna odnosno oko 113.000 eura.  Iako formalno nije bile zadužena za provedbu javnog natječaja u njega se uplela te je dva puta izabrala tvrtku svog rođaka iako nije bila najpovoljnija. Dva puta joj je odluku srušio i DKOM, a čak je zbog toga pokrenula i upravni spor koji je izgubila.

Komentara 1

TA
Tarantula
10:49 06.10.2022.

Drži se Magdalena, bez brige isplatilo ti se! U Hrvatskoj je kriminal uvijek isplativ još pogotovo ako si u HDZ-u. Sada prijeđi u neku drugu agenciju i tamo pleti svoju mrežu do nove sudske presude i rada za opće dobro uz uvijetni rok kušnje od 6 mjeseci da ne počiniš isto kazneno djelo, što znači sada umjesto rođaku sredi pare sestrični i već se vide razlike u kaznenom djelu! Samo naprijed HDZ, uzmi im sve!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije