Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godišnja nagrada

Magazin Time proglasio osobu godine: Novinari koji su zbog istine izgubili slobodu i život

Jamal Khashoggi
Foto: Reuters/PIXSELL
11.12.2018.
u 14:16

Titulu osobe godine dodjeljuju urednici uglednog časopisa Time, a nagrada je objavljena putem NBC-a

Time magazin objavio je osobu godine, a prema njima osoba koja je najviše obilježila 2018. godinu kolumnist je Washington Posta, ubijeni Jamal Khashoggi i ostali novinari koji su zbog svog rada završili iza rešetki ili u grobu, a Time ih je nazvao "The Guardiansima" (Čuvari)

Osim Khashoggija, Guardianima još pripadaju novinari Capital Gazette koji su ubijeni u srpnju redakciji nakon pohoda ubojice koji je izgubio parnicu protiv tih novina, novinari Reutersa Wa Lone i Kyaw Soe Oo koje je sud u Mianmaru osudio na sedam godina zatvora zbog izvještavanja o ubojstvima muslimana od vojske i Maria Ressa, urednica i osnivačica Rapplera koja je kritički pisala o filipinskom predsjedniku Rodrigu Duterteu koji je nakon toga odobrio "legalno uznemiravanje" novinarke. 

Američki predsjednik Donald Trump osvojio je drugo mjesto, a direktor američkog FBI-a Robert Mueller završio je na trećem mjestu.

Titulu osobe godine dodjeljuju urednici uglednog časopisa Time, a nagrada je objavljena putem NBC-a. Dodjeljuje se na kraju svake godine osobi ili skupini ljudi koji su najviše pridonijeli zajednici u protekloj godini.

Na listi kandidata našli su se američki predsjednik Donald Trump, ruski predsjednik Vladimir PutinRobert Mueller, direktor američkog FBI-a, redatelj Ryan Coogler, redatelj film Black Panther, profesorica psihologije Christine Blasey Ford, kolumnist Washington Posta, ubijeni Jamal Khashoggi, #NeverAgain pokret, južnokorejski predsjednik Moon Jae-in i princeza Meghan Markle.

>> Pogledajte tko su ovi misteriozni ljudi

 

Ključne riječi

Komentara 1

TO
Toni70
09:59 12.12.2018.

Magazin Time proglasio osobu godine: Novinari koji su zbog """"istine"""" izgubili slobodu i život.. Blago njemu sad je presretan .. Ako se drže istine zašto zaborave na istinu svi skupa koliko stotina diplomata je bilo protjerano kad se May našalilala da je """Putin krivac""" što maže svoje Ruse sa brašnom od kojega se niti svrab ne dobije , svi demonkrati složni kao komunist svi isti se pokžu , razljute do kostiju kad to Englezi sa amerima izrežiraju .... Koliko i tko je sada diplomata počerao nula ili niti jednoga .. Kraljevske prijatelji se drugučaije poštivaju . Od krakterne EU isto ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije