Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mafijaši koji su glumili u filmu 'Gomorra' završili u zatvoru

05.01.2009.
u 10:18

Tri glumca naturščika iz filma "Gomorra" završila su u zatvoru pod optužbom za "mafijašenje", krijumčarenje droge i iznuđivanje. U filmu, koji je dobio nagradu na festivalu u Cannesu i koji je kandidat za Oscara kao najbolji strani film, glumili su mafijaše, a u životu su to i bili.

Uhićeni su Giovanni Venosa, Salvatore Fabbricino i Bernardino Terracciano koji su glumili u fimu "Gomorra" snimljenom po istoimenoj knjizi novinara Roberta Saviana u kojoj je detaljno opisano djelovanje mafijaške organizacije Camorre.

Posljednji je, u nedjelju, uhićen Giovanni Venosa. U filmu je bio mafijaški šef jedne gradske zone, a to je bio i u zbilji.

Prije Venose uhićen je "glumac" Salvatore Fabbricino koji je i u stvarnosti pripadnik napuljske Camorre. Jedan od njegove braće, u stvarnom životu, ubijen je, a drugi osuđen na 25 godina.

Salvatorea Fabbricina nije snimala samo filmska kamera redatelja "Gomore" Mattea Garronea, nego i kamere talijanske policije dok je preprodavao drogu. Policijski film je zatim prikazan jednom od šefova napuljske mafije Antoniju Prestieriju, koji se pokajao i sada surađuje s pravosuđem te je potvrdio kako je Fabbricino bio njegov "zaposlenik".

Prvi od trojice naturščika koji je završio u zatvoru je Bernardino Terracciano, koji je u filmu bio Zi Bernardino, jedan od šefova Camorre, a u stvarnosti je optužen za pripadanje mafijaškom klanu obitelji Casalesi.

U listopadu 2008. je uhićen s još šestoricom pripadnika toga klana, pod optužbom da je jedan od ubojica koje klan Casalesi, kojem je na čelu Giuseppe Setola (nalazi se u bijegu), šalje u "izvršenje" kazni na onima koji se ne pokoravaju diktatu Camorre.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije