Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENERAL

Madrid daje dva tjedna Francovoj obitelji da nađe mjesto za ukop

Francisco Franco
Foto: Reuters/PIXSELL
12.02.2019.
u 00:30

Španjolska vlada koja želi ekshumirati generala Francisca Franca iz mauzoleja u kojemu počiva, dat će dva tjedna obitelji bivšeg diktatora da nađe mjesto za ukop, u protivnom će sama odlučiti gdje će to biti

Španjolska vlada koja želi ekshumirati generala Francisca Franca iz mauzoleja u kojemu počiva, dat će dva tjedna obitelji bivšeg diktatora da nađe mjesto za ukop, u protivnom će sama odlučiti gdje će to biti, rekao je u ponedjeljak izvor u vladi.

"Vlada će u petak donijeti (konačnu) odluku o ekshumaciji. Obitelj će imati dva tjedna da odluči gdje će ga pokopati a ako to ne učini, vlada će odlučiti" o mjestu ukopa, rekao je taj izvor. No dodao je da se obitelj na Vrhovnom sudu može žaliti na odluku, zbog čega bi se ekshumacija mogla odgoditi na još dulje vrijeme.

Socijalistički premijer Pedro Sanchez koji je vlast preuzeo u lipnju, odredio je premještaj Francovih posmrtnih ostataka na neko neupadnije mjesto kao prioritet svog mandata. Franco je pokopan u velebnom mauzoleju pedesetak kilometara od Madrida.

No potomci generala koji je pobijedio u krvavom građanskom ratu i koji je od 1939. do 1975. bio predsjednik države, već mjesecima pokušavaju pobiti tu odluku na sudu. Oni žele premjestiti njegove ostatke u katedralu Almudena, u samom srcu Madrida, gdje počiva diktatorova kći. Vlada ne želi ni čuti za to.

>>Pogledajte video: Spašavanje dječaka u Španjolskoj

 

 

Komentara 12

SM
san.martino
07:45 12.02.2019.

Bacite ga u atlantik!

Avatar Kljusar
Kljusar
02:54 12.02.2019.

I mrtvog se boje

VU
Viribus_Unitis
00:57 12.02.2019.

Socijalisti ili da se bolje izrazim neokomunisti ni mrtvima ne daju mira, sve sto je nacionalno oni pokusavaju zatrti, bez obizira voljeli oni Franca ili ne, cijenili ga ili ne, gledali na njega kao diktatora koji je gušio političke slobode, dio je njihove velike povijesti, svatko tko poznaje imalo španjolske povijesti složiti će se, no to na stranu, taj truli kriptokomunistički boljševički mentalni sklop ne može preboljeti niti mu zaboraviti smrtni grijeh a to jest spašavanje Španjolske od kuge koja je proizašla iz Sovjetkog saveza, komunizma i zato ga mrze i preziru iz dna duše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije