Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštićena vrsta

Mađaru u Medulinu oduzeto pet školjki periski

policija,policijski auto
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
05.07.2013.
u 11:28

Periska je strogo zaštićena školjka, svrstana je u strogo zaštićene zavičajne svojte, a onima koji kazneno djelo počine prema strogo zaštićenoj divljoj svojti životinja, biljaka ili gljiva, prijeti kazna zatvora do šest mjeseci

Turista iz Mađarske, 49-godišnjaka, pulska pomorska policija kazneno je prijavila zbog uništenja zaštićenih prirodnih vrijednosti, a slijedi mu i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti prirode. Policajci su kod Mađara u četvrtak poslijepodne oko 15.0 sati u Ulici Kapovica u Medulinu pronašli pet komada školjki periski, strogo zaštićenih divljih svojti. Periske su mu oduzete, a on je odveden na kriminalističko istraživanje.

Inače, periska je strogo zaštićena školjka čije je vađenje iz podmorja i posjedovanje zabranjeno, svrstana je u strogo zaštićene zavičajne svojte, a onima koji kazneno djelo počine prema strogo zaštićenoj divljoj svojti životinja, biljaka ili gljiva, prijeti kazna zatvora do šest mjeseci, a u nekim slučajevima propisana je zatvorska kazna i do pet godina.  

>> Hrvatska obala skuplja od Španjolske, Grčke, Turske...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije