Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORINTE UMJESTO KUNA

Mađari otkrili kako mogu varati na parking automatima u Hrvatskoj

'parking'
''
26.07.2011.
u 20:16

Lani su iz automata u Zadru izvukli forinti u protuvijednosti oko 15.000 kuna, a isti način varanja otkrili su i u Dubrovniku.

"Ništa loše ne može Nijemac izmislit, a što mi ne možemo popravit", otprilike ide slavni stih Zločeste djece. Tom dosjetkom izgleda da se koriste i mađarski turisti, koji po svemu sudeći masovno varaju plaćajući na parkirnim automatima forintama umjesto kunama!

Slobodna Dalmacija piše kako u Zadru gradska tvrtka "Obala i lučice" vodi pravi mali rat s mađarskim turistima, koji domišljato koriste kovanice od 10 mađarskih forinti (oko 40 lipa), a koje automati njemačkog proizvođača Siemensa prepoznaju kao hrvatske kovanice od dvije ili pet kuna!

Lani su iz automata u Zadru izvukli forinti u protuvijednosti oko 15.000 kuna, piše Slobodna. Isti način varanja otkrili su i u Dubrovniku, gdje parkiranje stoji i po 30 kuna za sat vremena!

Kako bi stali na kraj korištenju forinti u automatima u Zadru su počeli s ugrađivanjem novih verzija čitača kovanica, koji bi konačno trebali onemogućiti korištenje sporne kovanice forinti.

Komentara 21

TR
tresnjevka
20:42 26.07.2011.

hahahahah opet je neko zaradio dali su pravi citaci uopce bili ugradjeni u automate

DU
Deleted user
20:45 26.07.2011.

30 kn sat vremena-koja je to m****a u dubrovniku

DR
dreamteam
22:57 26.07.2011.

Hm...pa da i ne plate sto im mogu kad otidju u Madjarsku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije