Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
telefonski razgovor

Mađarski veleposlanik umirio Međimurce

Ivan Gabor
Robert Anic/PIXSELL
12.05.2014.
u 19:23

Nakon medijskih napisa oko pretenzija Republike Mađarske na dijelove Hrvatske, među kojima se spominje i Međimurje, veleposlanik Republike Mađarske u Hrvatskoj dr. Ivan Gabor telefonski je nazvao međimurskog Matiju Posavca

Nakon medijskih napisa oko pretenzija Republike Mađarske na dijelove Hrvatske, među kojima se spominje i Međimurje, veleposlanik Republike Mađarske u Hrvatskoj dr. Ivan Gabor telefonski je nazvao međimurskog Matiju Posavca i prenio mu stavove mađarske Vlade i predsjednika Viktora Orbana.

- Kako ističu u Veleposlanstvu, predsjednik mađarske Vlade nije u svom govoru spominjao ni Hrvatsku, niti hrvatske regije, već su napisi u medijima izvađeni iz konteksta govora o odgovornosti svake Vlade prema nacionalnim manjinama, a posebice onima s dvojnim državljanstvom. Također je istaknuto kako Republike Hrvatska i Mađarska nemaju otvorenih pitanja, te se nadaju da se zbog ovoga neće narušiti odnosi dviju zemalja – ističe Alen Kajmović, pročelnik Ureda župana.

Župan Posavec je upoznao mađarskog veleposlanika s podatkom da u Međimurju živi 66 Mađara, što je 0,05 posto ukupnog stanovništva, koji nisu ničim ugroženi kao manjina.

- Međimurje i Međimurci su kroz tešku i burnu povijest dokazali gdje i kome pripadaju, te je razumljiva osjetljivost na takvu vrstu izjava - poručio je župan Posavec.

>> Mađarska oporba: Ministar je lagao o Hrvatskoj i zato tražimo ostavku

Komentara 1

VE
vezana
08:49 13.05.2014.

... a kaj bi nam Mađari dobrog (o)donesli...Mađarski fakini već su nam i vu INI!?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije