Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karantena nije obavezna

Mađarska uvrstila Hrvatsku na 'zelenu listu', očekuje se veći dolazak turista

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
13.07.2020.
u 12:30

U dosadašnjem dijelu srpnja Mađari su u Hrvatskoj ostvarili gotovo 30 tisuća dolazaka i više od 150 tisuća noćenja

Prema najnovijoj klasifikaciji stranih zemalja koju je donijela mađarska vlada, Hrvatska je svrstana u zelenu kategoriju što znači da mađarski državljani koji ljetuju u Hrvatskoj nemaju obavezu karantene ni predočenja testa na koronavirus po povratku u svoju zemlju, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg.

"Mađarsko tržište ulazi u naših top 10 emitivnih tržišta i vjerujem da će vijest o svrstavanju Hrvatske u zelenu kategoriju dodatno potaknuti naše mađarske goste da svoj odmor provedu upravo u našoj zemlji. U dosadašnjem dijelu srpnja Mađari su u Hrvatskoj ostvarili gotovo 30 tisuća dolazaka i više od 150 tisuća noćenja što je otprilike 45 posto rezultata ostvarenog u istom razdoblju prošle rekordne godine“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, napomenuvši kako najviše Mađara trenutno boravi u Viru, Crikvenici, Rovinju, Rabu i Krku.

"Na nedavno održanom sastanku s vlasnikom tvrtke Vir Sziget, koja se bavi prodajom i iznajmljivanjem nekretnina na otoku Viru, potvrđen je veliki interes mađarskih turista za otok Vir, ali i cijelu Hrvatsku", istaknula je Ivana Herceg i dodala: 

"Ukoliko trenutna epidemiološka situacija ostane nepromijenjena, s mađarskog se tržišta očekuje zadržavanje interesa za putovanjima u hrvatske destinacije“, tvrdi.

Većem dolasku mađarskih turista zasigurno će doprinijeti i boravak jednog od najpoznatijih mađarskih YouTubera Magyarosi Csabae u Hrvatskoj.

Csaba je o svom boravku objavio video “S kamperom u Hrvatsku: Kako je sada putovati u inozemstvo?”, koji je do sada pregledan više od 156 tisuća puta te druga dva videa na temu "Život u luksuznom kampu“ i "Kakav je sada turizam i kakav je povratak kući iz Hrvatske?“ koji su zajedno ostvarili gotovo 200 tisuća pregleda, priopćeno je iz HTZ-a. 

Komentara 3

Avatar EtTore
EtTore
13:43 13.07.2020.

Kad pocinje sezona?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije