Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć

Mađarska poslala Zagrebu 200 kreveta

Foto: MVEP
1/2
23.03.2020.
u 14:10

Iz Slovenije su jučer stigli šatori, vreće za spavanje, grijalice i kreveti

Iz Mađarske je danas krenuo prvi konvoj humanitarne pomoći za Zagreb. U dogovoru s hrvatskom stranom, poslano je 200 kreveta s madracima, potvrdio je mađarski veleposlanik u Zagrebu József Magyar.

Pomoć dolazi nakon što je mađarski premijer Viktor Orbán jučer hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću uputio pismo s izrazima podrške i ponude za pomoći. 

- Vjerujem da je u ovim teškim vremenima važno da narodi srednje Europe na svaki mogući način iskažu solidarnost jedni s drugima. U ime mađarskog naroda želim izraziti sućut i ponuditi pomoć Mađarske - naveo je Orbánove riječi glasnogovornik Bertalan Havasi.
Podršku i pomoć te sućut ozlijeđenima poslao je i ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó.

- Hrvatska može računati na pomoć Mađarske u obnovi - rekao je.

I predsjednik mađarskoga parlamenta  László Kövér poslao je brzojav hrvatskom kolegi Gordanu Jandrokoviću.

1/30

Pomoć Hrvatskoj još jučer je poslala Slovenija: šatore, vreće za spavanje, grijalice i krevete, koje je Hrvatska zatražila preko zajedničkog mehanizma Civilne zaštite EU.

U teškim prilikama izražavamo spremnost pomoći i solidarnost našoj susjedi Hrvatskoj, kazao je slovenski premijer Janez Janša.
Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zahvalilo je susjedima na pomoći.

Komentara 3

Avatar EUJ-
EUJ-
14:26 23.03.2020.

Očito su vlasnici hrvatske svetinje Ine vrlo darežljivi.

BA
Barbasmora
14:35 23.03.2020.

Slovenci su nama za par sati pripeljali 10 zimskih satora za 80 ljudi sa 80 kreveta, spavacih vreca i 20 grijalica. Hvala prijateljskih Sloveniji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije