Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još 90 dana

Mađarska ponovno produžila izvanredno stanje. Oporba: 'Orban zloupotrebljava ovlasti za širenje korupcije'

FILE PHOTO: FILE PHOTO: Police officers patrol during a night-time curfew imposed by the Hungarian government to curb the spread of the coronavirus, in Budapest, Hungary
Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
22.02.2021.
u 21:16

Izvanredno stanje dopušta vlastima da zatvaraju restorane i kulturne institucije te da na snazi bude policijski sat od 20 sati navečer do 5 sati ujutro

Mađarski parlament u ponedjeljak je odobrio produljenje izvanrednog stanja za još 90 dana zbog pandemije koronavirusa i u tom razdoblju vlasti mogu donositi mjere poput policijskog sata. 

Na glasanju u ponedjeljak navečer, 133 parlamentarca desne većine glasalo je 'za', a 55 zastupnika protiv produljenja, prenosi njemačka agencija dpa.  To je drugi put da je vlada premijera Viktora Orbana produljila izvanredno stanje, nakon što je prvo proglašeno u studenom na 15 dana. Tada je za to glasala i oporba. 

Oni koji su se usprotivili produljenju u ponedjeljak tvrde da Orban zloupotrebljava dobivene ovlasti, dopušta širenje korupcije i dokida neovisnost sveučilišta. Izvanredno stanje dopušta vlastima da zatvaraju restorane i kulturne institucije te da na snazi bude policijski sat od 20 sati navečer do 5 sati ujutro. 

Situacija s koronavirusom u Mađarskoj se nedavno pogoršala. Vlasti su u ponedjeljak izvijestile o 2623 novih slučajeva zaraze, što je gotovo dvostruko više od broja prošlog tjedna.  U ponedjeljak je bilo hospitalizirano 4,5 tisuća ljudi, 606 više nego prošli tjedan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije