Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CanSino Biologics

Mađarska odobrila i drugo kinesko cjepivo protiv covida

Foto: REUTERS
1/2
22.03.2021.
u 06:46

Dnevni broj zaraženih u Madžarskoj je u petak premašio 10.000.

Kineska tvrtka CanSino Biologics priopćila je u ponedjeljak da je njezino cjepivo protiv covida-19 odobreno za hitnu upotrebu u Mađarskoj te je to drugo kinesko cjepivo odobreno u toj zemlji.

Mađarski nacionalni institut za farmaciju i prehranu dao je odobrenje za cjepivo, s trgovačkim nazivom Convidecia, na temelju privremenih rezultata ispitivanja treće faze kliničkih ispitivanja, navodi se u priopćenju tvrtke.

Cjepivo CanSinoBIO cjepivo je koje se daje u jednoj dozi i nedavno je odobreno za liječenje u Kini, Pakistanu i Meksiku.

Mađarska je bila prva država EU koja je kupila i koristila kinesko i rusko cjepivo, a u početku se našla na udaru zbog svog odvojenog postupka odobrenja i pregovora o cjepivima.

U novije vrijeme nekoliko je europskih zemalja također izrazilo interes za kupnju tih cjepiva zbog kašnjenja pošiljki zapadnih dobavljača.

Dnevni broj zaraženih u Madžarskoj je u petak premašio 10.000.

Ključne riječi

Komentara 2

AA
aabbcc
08:09 22.03.2021.

Aha, Mađari ce dobiti kinesku zelenu putovnicu i moci ce putovati slobodno hodati po domovini, ici na more ...

ZI
zivko1
07:18 22.03.2021.

Mi čekamo da nam eu dozvoli uvoz, a Mađarska je u americi i oni mogu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije