Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orbanova politika

Mađarska izdala upozorenje ilegalnim migrantima u libanonskim novinama

Viktor Orban
Foto: Reuters/PIXSELL
21.09.2015.
u 14:15

U oglasu preko cijele stranice stoji kako su Mađari gostoljubivi, no poduzimaju najstrože moguće akcije protiv onih koji pokušavaju ilegalnim putem ući u Mađarsku.

– Države članice Europske unije bit će prisiljene zaštititi se od prijetnje masovne migracije dok ne ostvari jedinstveno stajalište o tom problemu. Naše su granice pod prijetnjom, a naš život temelji se na poštovanju zakona i cijele Europe – naglasio je mađarski premijer Viktor Orban dok je tražio podršku parlamenta za korištenje vojske na granici.

Mađarska vlada danas je u libanonskim dnevnim novinama An-Nahar objavila i oglas u kojem upozorava izbjeglice da ne ulaze u Mađarsku ilegalno, prenosi Daily Star.

U oglasu preko cijele stranice stoji kako su Mađari gostoljubivi, no da poduzimaju najstrože moguće akcije protiv onih koji pokušavaju ilegalnim putem ući u Mađarsku.

– Ilegalni ulaz preko granice je zločin koji se kažnjava zatvorom. Ne slušajte krijumčare ljudima. Mađarska neće dopustiti ulazak ilegalnim imigrantima na svoj teritorij – stoji u oglasu.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Rješenje krize je u 'gašenju požara' na izvorištu – u Siriji

>>Orban: Europu će preplaviti 100 milijuna muslimana

Komentara 33

DU
Deleted user
13:40 21.09.2015.

Tako se to radi! Gostoljubivi jesmo, ali se moraju znati pravila ponasanja. Bravo za Madare!

Avatar Lunaistaragitara
Lunaistaragitara
14:22 21.09.2015.

Zaprepastena sam balkanceroskim odnosom hrv. Vlade u migrantskoj krizi! Umjesto da se dogovaraju sa susjedima s kojima smo u eu, oni ih vrijedjaju i otezavaju njihova nastojanja u provodjenju zakona na granici. Koliko je to kratkovidno balkanski jos cemo vidjeti…prema stasistici za 2014, 47% turista u hr dolazi iz njemacke, austrije, slovenije i madjarske…zar mi ovisimo o azijskim i arapskim zemljama?

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
13:32 21.09.2015.

Tako bi i mi trebali, ali humano. Jednostavno objavimo u svim bliskoistočnim novinama Plan 21 i Grčićevu statistiku, još dodamo Zokinu facu i natpis "Hrvatska raste - nema povratka na staro", ma nema šanse da nam i jedan migrant primiriši. A ako im još obećamo da će im djeca ići u školu i učiti po programu kod Željka Žike Jovanovića, preletjet će nas letećim ćilimima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije