Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUŽ POSTOJEĆE

Mađarska gradi još jednu ogradu prema Srbiji

Žica
Foto: Borna Filić/PIXSELL
26.08.2016.
u 08:54

Orban je kazao da će nova ograda, koju Mađarska planira izgraditi duž postojeće, ojačati obranu i spriječiti stotine tisuća migranata ako se promijeni turska politika prema migrantima

Mađarska namjerava izgraditi još jednu ogradu prema Srbiji kako bi spriječila priljev migranata, najavio je u petak mađarski premijer Viktor Orban na državnom  radiju.

Orban je kazao da će nova grada, koju Mađarska planira izgraditi duž postojeće, ojačati obranu i spriječiti stotine tisuća migranata ako se promijeni turska politika prema migrantima.

– Tehničko planiranje je u tijeku kako bi se podigao snažniji obrambeni sustav uz postojeću linije obrane koja je brzo sagrađena (prošle godine) – kazao je Orban.

Ograda od žilet-žice koja je izgrađena duž granice Mađarske prema Srbiji i Hrvatskoj znatno je smanjila priljev migranata koji su prošle godine putovali tzv. balkanskom rutom prema sjevernoj Europi.

No još uvijek svakodnevno pristižu migranti preko Srbije na granicu s Mađarskom.

>> Viktor Orban: Trebamo slijediti Trumpove sigurnosne prijedloge

Ključne riječi

Komentara 19

SU
sudac22
09:38 26.08.2016.

Mutavi hrvatski političari su i dalje zbunjeni!

HE
hr.eu
11:47 26.08.2016.

Austrijski ministar unutarnjih poslova upravo je danas izjavio da Austrija neće biti migrantska "čekaonica" za Njemačku. Mađarska se pobrinula da ne bude ni ona, kao i Slovenija, obrambena bodljikava žica na granici im jamči solidnu sigurnost pred planskom muslimanskom invazijom tzv. migranata. Ujedno je Višegradska skupina odbila primiti i jednog jedinom migranta jer se kulturološki i vjerski ne uklapaju u njihovu sredinu i odbila glatko Merkelovu koja gura "kvote" naseljavanja muslimana po EU. A gdje smo mi? Hrvatska, bez vjere, identitea, stava, sluganska i bezlična politika klimoglavaca koja traje i traje, postat će "čekaonica" tim stotina tisuća muslimanskih invazionista i terorista jer se ne poduzima apsolutno ništa, a ujedno se i "uvozi" planski i naseljava muslimane iz kampova u Grčkoj i Italiji. Hoće li Hrvatska iznjedriti jednog Orbana, koji će znati zaštitit svoj narod i on muslimanske invazije i velikosrpske agresije 2.0....ili ćemo šute provesti samoubojstvo naroda i države?

Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
10:05 26.08.2016.

Ma Orban dobro zna što i zbog čega radi. Da smo pametni, iz cijelog niza razloga i mi bi duž granice sa Srbijom postavili ne samo žicu nego i minska polja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije