Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORISTIČKI NAPADI U NICI

VIDEO Macron najavio veći broj policajaca i vojske na ulicama: 'Francuska je ta koja je napadnuta'

Twitter
29.10.2020.
u 16:49

Obećao je 'podršku' i 'zajedništvo' francuskim građanima, kao i katoličkoj zajednici s obzirom da se jedan od napada dogodio u crkvi.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron obratio se javnosti stigavši u Nicu gdje su se danas dogodila dva teroristička napada. 

- Francuska je ta koja je napadnuta - istaknuo je i najavio nastavak operacije Sentinelle. Podsjećamo, navedena operacija uključuje oko 10 tisuća vojnika i više od 3000 policijskih službenika koji kao zadatak imaju zaštitu najvažnijih mjesta u zemlji u slučaju napada. 

 

Macron je najavio pritom povećanje broja policajaca koji će štiti škole i crkve s 3000 na 7000. 

- Kršćani bivaju napadnuti u našoj zemlji, te im se prijeti - kazao je i podsjetio kako je sloboda religija izuzetno važna za Francusku te je istaknuo: - Svatko ima pravo na svoju religiju. 

- Ako smo napadnuti, to je zbog naših vrijednosti, zbog naših vrijednosti slobode i naše želje da ne pokleknemo pred terorom - kazao je.  Obećao je 'podršku' i 'zajedništvo' građanima. 

Podsjećamo, u prvom napadu jutros napadač koji je uzvikivao "Allahu Akbar" odrubio je glavu ženi i ubio još dvoje ljudi.   U odvojenom incidentu policija ubila muškarca koji je prolaznicima prijetio pištoljem.

VIDEO: Strava u Nici: Nožem ubio troje ljudi, jednoj ženi odrubio glavu!

 

 

Ključne riječi

Komentara 8

GO
Gorann
17:20 29.10.2020.

Podrška Francuskoj. Sad bi sve EU zemlje uključujući Hrvatski i Srpski konstitutivni narod u tzv. bih trebale dati neograničenu podršku Francuzima u borbi protiv islamofašizma. Muslimani žele ionako ostaviti sve u "amanet" islamofašisti Erdoganu, tako da njihova podrška nije potrebna.

GE
genadij
18:21 29.10.2020.

Islam kao takav više naginje sotonizmu nego vjeri jer gaji kulturu smrti i ohrabruje muslimane da ubijaju sve one koji nisu muslimani i koji ne žele pognuti glavu pred njihovom primitivnim pogledima na život.

Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
17:03 29.10.2020.

Kad će te progledati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije