Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKI LIDER

Macron je priznao da je nakaradna BiH opasnost za EU

Šefik Džaferović, Zeljko Komšić i Milorad Dodik
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
08.11.2019.
u 21:21

Macron je svojom izjavom priznao da ovako nakaradno ustrojena BiH predstavlja opasnost za EU zbog islamskog terorizma i ratnika džihada koji su regrutirani u BiH za ratišta u Siriji, Iraku... a koji se sada vraćaju u zemlju – naširoko je Dodik interpretirao Macrona.

Riječi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u intervjuu za The Economist o Bosni i Hercegovini alarmirale su Sarajevo. Pritom su različite reakcije u toj zemlji na Macronove riječi još jednom pokazale duboku podijeljenost unutar vlasti. Podsjetimo, u intervjuu koji je objavljen u četvrtak, Macron je rekao da je “BiH vremenska bomba koja otkucava odmah pokraj Hrvatske i koja se suočava s problemom povratka džihadista”. Predsjedavajući predsjedništva u BiH Željko Komšić, nezadovoljan riječima Macrona, pozvao je francuskog veleposlanika u BiH Guillaumea Roussona jučer na razgovor.

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik pak je reagirao sasvim suprotno – pozdravio je Macronovu poruku.

– Zahvalan sam predsjedniku Macronu što je svjetskoj, ali i svojoj javnosti priopćio istinu na koju dulje vrijeme upozoravam – rekao je Dodik. I dok je Sarajevo izvuklo brojne zaključke iz samo jedne rečenice, to je isto napravila i Banja Luka. – Macron je svojom izjavom priznao da ovako nakaradno ustrojena BiH predstavlja opasnost za EU zbog islamskog terorizma i ratnika džihada koji su regrutirani u BiH za ratišta u Siriji, Iraku... a koji se sada vraćaju u zemlju – naširoko je Dodik interpretirao Macrona. Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva, smatra da je izjava Macron potpuno neutemeljena. Na pitanje kako komentira Dodikovo pozdravljanje Macronove izjave, rekao je da upravo zato Macron treba voditi računa kad je riječ o izjavi o BiH.

– Neke retrogradne politike i snage iz BiH i našeg okruženja voljele bi da BiH ima takvu vrstu problema i da je tempirana bomba. Na njihovu žalost, to nije tako. Oni zatim pokušavaju tako predstaviti BiH u očima međunarodne zajednice kako bi ostvarili svoje nedopustive ciljeve – zaključio je Džaferović.

Komentara 16

CR
crocro
21:53 08.11.2019.

I umjesto da Bošnjaci shvate da se teroristi nalaze u njihovom korpusu, da se uozbilje i da se iz visina spuste na zemlju i prihvate realnost na trusnom području BiH, da pruže ruku suradnje, mira i dobrote, oni žele dominirati, igrati ulogu najvažnijega koji će imati dominantnu ulogu za sudbninu konstitutivnih naroda a posebno Hrvata u BiH. Ali i za takvo ponašanje i bahatost imaju razloga jer računaju na potporu velike Turske od koje bi se ostali trebali zavući u mišju rupu. U slučaju da ikada u budućnosti dođe do raspada (svako na svoju stranu) a obzirom na sve gore stanje u BiH bez tračka nade izlaza iz tunela, to nije isključeno, zanemaruju činjenicu da Bošnjaci mogu postati potpuno izoliorani kao "hrpa pingvina na santi leda". Vjerujem da bi se tek tada ispuhala bahatost i da bi se tek tada spustili na zemlju iz visina, pa me zanima kuda bi njihova santa leda otplutala. Današnje stanje u BiH posljedica je nesmotrene, nerealne, podcjenjivačke, bahate i bezprimjerno loše politike Bošnjačkih članova predsjedništva, uključujući Hrvatskoga predstavnika Komšića koji samo formalno ima legitimitet predstavljati Hrvatsku korpus u BiH, a stvarno je od Hrvatskoga naroda neprihvaćen, on to dobro zna ali ga nije sram gledati u oči tome narodu kao i politički napadati Hrvatsku i predstavnike Hrvatske vlasti. To legitimno izabrani član predsjedništva nikada ne bi napravio.

PL
@ploto@
22:50 08.11.2019.

A vidi efendije Sejde Komšića !

BA
bakulušić
21:40 08.11.2019.

Ustrojstvom trećeg, hrvatskog entiteta, BiH ne će biti nakaradna i to je već veliki uspjeh. Druga mogućnost je iseliti stanovništvo i napraviti veliki botanički vrt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije