Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predavanje
Povratak na članak

Mačja društvenost i teritorijalnost: Ajme, moje mačke se ne vole!

O problemima s kojima se susreću vlasnici mačaka govorit će dr. sc. Irena Petak, savjetnica za ponašanje životinja, a o iskustvima udomljavanja i kastracije Barbara Jagec, volonterka udruge Sklonište dobrote

Komentari 1

ŠV
Šime Validžić
21:05 07.03.2019.

Mačkama nije mjesto u prirodi jer one ubijaju ptice i druge male autohtone životinje. Mačke mogu biti konkurencija za hranu i životni prostor i širiti bolesti i time ugrožavaju divlju mačku i risa u Hrvatskoj i širom Europe. Još je gora situacija u Australiji i Sjevernoj Americi gdje podivljale (alohtone) mačke dovode mnoge autohtone vrste do izumiranja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.