Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sretan kraj

Mačak Jura iz Jaske se dovezao na Dolac, a pronađen je u Dubravi

Foto: Privatni album
1/2
18.11.2017.
u 12:00

Dva i pol tjedna živio je na ulici, a onda je tražio da mu pomognem. On je moj heroj, kaže Zagrepčanka koja ga je spasila

Kad je već izgubila nadu da će ponovno vidjeti svog mačka Juru, Dragicu Pustaj iz Jaske iznenadio je telefonski poziv iz Zagreba.

– Nazvala me mlada dama koja je tvrdila da je pronašla Juru u Dubravi i da je kod nje već tri dana. Nisam mogla vjerovati, rekla sam da ga proba zvati imenom. I kad je na poziv došao iz druge sobe, bila sam sigurna da je to on – priča nam gospođa Dragica drhtavim glasom. Kaže, tražila ga je danima, plakala za njim, a onda je prije nekoliko dana zaplakala od sreće.

Vožnja kombijem

Jura se još 25. listopada izgubio na Dolcu. Iz Jaske se, kaže nam D. Pustaj, na Dolac dovezao u kombiju njezina bratića koji živi u susjedstvu.

– Kad se tog jutra nije vratio kući, znala sam da nešto nije u redu. Očito je ušao u kombi i zaspao. Često se sa mnom vozio u autu pa je bio naučen na vožnju. No, kad su stigli na Dolac i otvorili vrata, Jura je iskočio i otrčao prema Kaptolu – objašnjava nam D. Pustaj. Za njegovu avanturu doznala je tek navečer, kad je bratića zamolila da provjeri je li Jura slučajno zatvoren negdje kod njih.

– Odmah ujutro išla sam na Dolac, dolazila sam nekoliko dana, hodala od katedrale do Ribnjaka. Polijepila sam i plakate sa slikom, objavila da je izgubljen i na stranicama SUZA-e – opisuje nam potragu. Nije mogla ni zamisliti da Juru nikad više neće vidjeti. Došao je u njeno dvorište kao malo mače, brinula se o njemu tri godina. I bio je poseban. Stalno su bili zajedno, Jura je sve morao vidjeti. Znao se prošetati susjedstvom, nekad je i noću ostajao vani, ali ujutro bi se uvijek vratio.

Da je Jura poseban potvrđuje nam i Zagrepčanka Sunčica P. koja ga je pronašla. Kaže, izišao je ispod automobila kad se vraćala s posla. Došao do nje i počeo mjaukati, tražio je da mu pomogne.

Moram ga vratiti

– Uzela sam ga i ponijela kući. Vidjela sam odmah da to nije ulična mačka, samo mi je u glavi bilo da ga moram nekome vratiti. Nisam uopće razmišljala da mi je mama alergična na dlaku – priča nam mlada Zagrepčanka. Mislila je, ostat će kod njih sat, dva, dok ne nađu vlasnika. Jura ju je vrlo brzo osvojio i brzo se udomaćio. Nije znala što će s njim, mami se alergija pogoršavala. Tražila je gdje ga udomiti, kaže, gledala je i na SUZA-i (Savez udruga za zaštitu životinja grada Zagreba). Nije ga odmah vidjela jer nije mislila da je već tako dugo na ulici.

– Poslala sam im sliku da ga objave, a onda sam još jednom pretraživala njihove stranice i ugledala ga. Uspoređivala sam boju, šare, bila sam sigurna da je to Jura pa sam ih i nazvala – prisjeća se. A kad je Dragica Pustaj stigla po Juru, plakale su obje od sreće. Sunčica pomalo i od tuge što Jura odlazi.

– Ne padam inače na mačke, ali Jura je poseban. On je moj heroj. Preživio je na ulici, izišao ispod auta i tražio da mu pomognem. A gospođa Dragica ga obožava – ističe mlada Zagrepčanka.

I priči tu nije kraj. Zahvaljujući Juri nastalo je i novo prijateljstvo pa će Sunčica ponovno vidjeti svog heroja.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
14:48 18.11.2017.

Živio moj mačji imenjak Jura! Ako je on kao mačak tako pametan, kako sam onda tek ja, ne da se hvalim.

VE
veliveli
16:41 18.11.2017.

Ma bahata prepotetna mačketina, gle kako zločesto gleda! I nas bi pojile samo čekaju trenutak! Tipični ženski rod a voliš ih bezgranično!

MA
Marvin
21:30 18.11.2017.

Jura z bregov Ma ti imas glavu za 4 noge .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije