Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje životinja

Maca Milica u tijelu je imala 13 metaka

Foto: Privatni album
1/4
15.03.2018.
u 20:08

Pojavila se iznenada na jednom zagrebačkom hranilištu, bila je umiljata i hrabro prišla, ali je šepala na zadnju desnu nogu

Pojavila se iznenada na jednom od zagrebačkih hranilišta mačaka. Mijaukala je i čekala Jasenku G. koja je u uobičajeno vrijeme stigla s hranom. Prišla joj je bez oklijevanja.

– Nije se nimalo bojala, htjela se maziti što nije baš uobičajeno za macu koja je odrasla na ulici – priča nam gospođa Jasenka. Dodaje, odmah je primijetila da maca šepa na zadnju desnu nogu, povremeno ju je čak i vukla. Kako bi provjerila o kakvoj je ozljedi riječ, odlučila je macu odnijeti kod veterinara. No, umjesto uobičajenog pregleda i kastracije, maca kojoj je dala ime Mila završila je na vađenju metaka.

Foto: Privatni album/MailOnline

– Mila je već bila kastrirana. Veterinar je htio provjeriti što je s nogicom, a rtg je pokazao da je puna metaka – objašnjava nam. Izbrojili su ih 13, neki su bili vrlo blizu kralježnice. Pet ih je odmah izvađeno, a što će biti s ostalima još nije odlučeno.

– Ne znamo tko je pucao u nju, ali po ozljedi nogice postoji mogućnost da je za nju bila vezana pa se pokušavala istrgnuti. Možda je nekome poslužila i kao meta za gađanje – priča nam Jasenka G. Zbog svega macu nije vratila na ulicu, oporavlja se i njezinom domu, a već prvih dana uočila je da se boji kad čuje muški glas. Svaki put pobjegne i sakrije se.

Sve je prijavljeno policiji, za koju kaže da je napravila sve što se moglo. Po njihovom savjetu objavili su i sliku mace i pozvali ljude koji ju prepoznaje da im se jave. Jer, Mila je bez dvojbe bila nečija. Što joj se dogodilo ne znaju, a boje se i da nikada neće saznati tko je na nju pucao. Iako je riječ o kaznenom djelu za koje bi počinitelj morao odgovarati.

Ako imate bilo kakve informacije, prepoznate macu ili je možda želite udomiti, javite se na 091/1798-330.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar navijač
navijač
21:32 15.03.2018.

Da mi je dočekati dan na netko od tog smeća već jednom završi u zatvoru, ja ne znam koliko bolestan moraš biti da nešto slično napraviš ali i da se non stop tolerira takvo što.

DU
Deleted user
21:04 15.03.2018.

Uvijek me uznemire ovakve vijesti. Jadna životinja za razliku od ''ugroženih '' žena sigurno nije nikom naudila.

SI
sipuranikola
14:44 17.03.2018.

Kakvih sve monstruma ima oko nas.....ccccccc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije