Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv upomoć:

Ma cijela će Banija propasti! Vozimo slalom između rupa

'banija02_dog_230311'
''
24.03.2011.
u 15:41

Iako smo jedna od najstarijih ulica u gradu i cesta kojom turisti dolaze u središte grada, zadnja smo ‘rupa na svirali’ vlastima, kažu Banijanci

Jednog ćemo dana svi propasti, zajedno s čitavom Banijom. Iako smo jedna od najstarijih ulica u gradu, a k tome još i cesta kojom turisti mogu ući u grad, izgleda da smo “zadnja rupa na svirali” u gradu – kazala nam je Barbara koja na Baniji živi 60 godina. Nekad lijepo uređen dio grada, dodaje, danas propada, a cesta je samo dio problema.

 

Rupe i na nogostupima

 

– Šetam svakoga dana s unukom i moram jako paziti da ne upadnem u sve brojnije rupe na nogostupu – kaže i upire prstom u jednu od najvećih rupa preko puta Žitoproizvoda.

 

Mijo Besedić, član gradske četvrti, kaže da Banija ne dobiva natrag, kada je u pitanju uređenje ulica, onoliko koliko daje u proračun.

 

– Nekada su u ovom dijelu grada bile brojne tvornice i tu su tisuće radnika zarađivale plaću. Banija je tako nekada “financirala” uređivanje drugih gradskih četvrti. Vrijeme je da se sada intenzivnije posvetimo Baniji – rekao je Besedić koji vjeruje da će se sljedeće godine realizirati barem druga faza uređenja ulice. Njome će biti obuhvaćena obnova ulice od raskrižja sa Starčevićevom do skretanja za tvrtku HS produkt.

 

Treća se faza odnosi na rekonstrukciju ulice do naplatnih kućica. U Gradu kažu da nisu odgovorni za uređenje jedne od najvećih gradskih ulica. Uređenje nogostupa njihova je odgovornost, ali novca za sve projekte nema.

 

– Do sada nismo dobili nikakve službene pritužbe vozača ili predstavnika gradske četvrti, ali je činjenica da je Banija u lošem stanju. Zato smo za ovu godinu predvidjeli izvanredno održavanje te ulice od raskrižja sa Starčevićevom do skretanja za Selce. To znači da ćemo cestu poravnati i presvući je novim asfaltnim slojem. Klimave šahtove ćemo urediti u suradnji s tvrtkom Vodovod i kanalizacija – kazao je Boris Kozjan, direktor županijske Uprave za ceste. Natječaj za izvođača radova raspisat će uskoro, a vjeruju da će radovi početi do ljeta.

 

Usklađuju se s HS-om

 

– U detaljniju obnovu sada ne idemo jer je Vodovod najavio da će sljedećih godina potpuno mijenjati kanalizacijsku i vodovodnu mrežu u ulici pa ćemo se uskladiti – tvrdi Kozjan. Dodao je da će uređenje ulice ove godine “uskladiti” s projektom tvrtke HS produkt koja financira uređenje priključne ceste od tvornice prema Baniji nasuprot Žitoproizvodu.

Ključne riječi

Komentara 2

JA
jamadolac
20:32 24.03.2011.

Do sada nismo dobili nikakve službene pritužbe vozača ili predstavnika gradske četvrti, ali je činjenica da je Banija u lošem stanju !! I te riječi reče i ostade živ !! Pa svatko tko živi u ovome gradu zna da jeje baniju trebalo urediti prije 10- 15 god!! pa gdje žive ovi ljudi koji donose odluke !!!?

CA
casperius
15:04 25.03.2011.

u bosni izgleda jer ih ovo uopce ne zabrinjava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije