Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje za podravku

M. Dalić: Nije bilo drugog sastanka jer je Šestak pritvoren

martina dalić
Patrik Macek/PIXSELL
03.10.2012.
u 19:26

2009. bila je predsjednica uprave Partner banke te je svjedočila o sastanku koji se u listopadu 2009. održao u Podravci

Martina Dalić, bivša ministrica financija u vladi Jadranke Kosor, pojavila se u srijedu na zagrebačkom Županijskom sudu kao svjedok u aferi "Spice". Ona je 2009. bila predsjednica uprave Partner banke te je svjedočila o sastanku koji se u listopadu 2009. održao u Podravci.

– Partner banka bila je u poslovnom odnosu s tvrtkom SMS, a sastanak koji je sazvan u Podravci bio je sastanak svih vjerovnika SMS-a. Na njemu su osim predstavnika banaka bili i predstavnici Hrvatskog fonda za razvoj i zapošljavanje, a razgovaralo se o mogućnosti restrukturiranja SMS-a i nastavka proizvodnje da bi vjerovnici eventualno mogli namiriti svoja potraživanja – kazala je M. Dalić.

Rekla je da su, koliko se sjeća, na sastanku bili i predstavnici KPMG-a, revizorske kuće koja je dala svoju ekspertizu i financijsko stanje SMS-a.

– Glavno pitanje sastanka bilo je ima li smisla, s obzirom na dug SMS-a, uopće nastaviti proizvoditi. Banke su imale interes da se nastavi proizvodnja SMS-a, pod uvjetom da Podravka u tome ima vodeću ulogu – kazala je M. Dalić.

Kazala je i da novi sastanak nije održan jer je u vrijeme kada je trebao biti održan pritvoren Zdravko Šestak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije