Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
simbol prirode

Lupino darovao skulpturu 'Majka hraniteljica' svome gradu

Nova skulptura Stephana Lupina
Foto: Grad Varaždin
21.06.2020.
u 14:41

Mislim da odlično pristaje ovdje gdje ima najviše mladih obitelji, dolaze mladi ljudi, studenti, kao jedan vid umjetnosti koji želi osvijestiti upravo tu potrebu da živimo u skladu s prirodom, rekao je Čehok

U Varaždinu je postavljena nova skulptura Stephana Lupina nazvana "Majka hraniteljica". Visoka je oko četiri metra i Lupinov je poklon svom gradu, gdje će u kvartu POS, ispred Sveučilišta Sjever, krasiti taj dio Varaždina. Riječ je o dijelu Varaždina u kojem je nekad bio vojni kompleks, a uz POS-ovo naselje, tu je otvoreno i Sveučilište Sjever s 4000 studenata.

- Zahvaljujući ideji našeg Lupina koji je u ovo razdoblje korone, u epidemiološkoj krizi, smatrao da ponovno treba probuditi tu vrijednost i očuvanje prirode. Skulptura "Majka hraniteljica" nije samo simbol ženskog principa nego je i simbol prirode. Mislim da odlično pristaje ovdje gdje ima najviše mladih obitelji, dolaze mladi ljudi, studenti, kao jedan vid umjetnosti koji želi osvijestiti upravo tu potrebu da živimo u skladu s prirodom. Zahvaljujući njemu koji je svoju skulpturu donirao, a Grad je samo platio odljev, još je jedan javni prostor oplemenjen s umjetničkom skulpturom - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok

Komentara 3

DU
Deleted user
23:52 21.06.2020.

Šahovska figura

BL
bluescreen
20:25 21.06.2020.

Bravo Lupino. Predivno

GE
generacija57
18:59 21.06.2020.

Ruglo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije