Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u rovinju

Lukine sestra i majka u šoku i nevjerici: Pa ne bi to tata učinio!

tata ubojica đuro đurić (1)
Neven Lazarević/Glas Istre/PIXSELL
21.05.2010.
u 11:47

Đuro Đurić (45) osumnjičen da je ugušio sina (9) liječeni je alkoholičar. Kobnog dana nije pio, ali je, sudeći prema prijavama, bio okorjeli zlostavljač bivše supruge.

Samo desetak metara dalje od igrališta OŠ Vladimira Nazora u Rovinju, učenika drugog razreda te škole gušenjem je ubio, kako se sumnja, njegov otac. Dječak Luka Đurić (9) je kao i mnogo puta do toga kobnog četvrtka došao ocu u posjet, ali ovaj put to mu je bio i zadnji susret s ocem. Osumnjičeni Đuro Đurić (45) priveden je u istražni centar Županijskog suda u Puli. Teško ubojstvo dogodilo se u stanu u kojem je osumnjičeni živio nakon razvoda sa suprugom.

Pomognite mu!

Ubojstvo se dogodilo poslijepodne, kada je u OŠ Vladimira Nazora pripreman roditeljski sastanak. Nikoga na tom sastanku nije bilo da posluša hvale na račun odličnog učenika Luke. Majka je, nakon što joj se sin nije javljao na mobitel, došla u stan bivšeg supruga, našla svoje dijete, iznijela ga ispred zgrade gdje ih je pronašla i policija. “Pomognite mu, pomognite mu!“ zapomagala je majka koja ni jučer nije željela vjerovati da njenog Luke više nema. Majka koja je, osim u rovinjskom Domu za starije osobe, kažu susjedi, radila nekoliko poslova da prehrani djecu, ni jučer nije htjela znati bolnu istinu. Iako u podstanarski stan, na čijim vratima još piše i njeno djevojačko i prezime bivšeg supruga, prijateljice s posla nisu puštale novinare, iz stana su se čuli jauci i zapomaganje.

– Žena je u šoku, dali smo joj normabele, ona ne prihvaća realnost nego stalno ponavlja “to nije istina, to se nije dogodilo” – kazao nam je liječnik Vlado Bjelajac. Što je moglo navesti oca da digne ruku na malodobnog sina i je li tko zakazao? Đuro Đurić bio je čovjek bez stalnog posla, preživljavao je skupljajući boce i bio je sklon alkoholu. No u kobni četvrtak, alkotest je pokazao negativan rezultat!

– Djeca su ga voljela i zato majka tu nije mogla previše nešto napraviti – kazala nam je ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Rovinju Eda Rajko koja je bila pozvana i kobne večeri kada je majka pronašla sina. Žena nije bila ni svjesna da je mali Luka mrtav, njene prve reakcije bile su “Doktor će mu pomoći, pomognite mu, pomognite mu!“ . Čini se da majka kada je pronašla sina u prostoriji u kojoj je bio i njen bivši suprug nije u prvi mah ni shvaćala što se dogodilo. Nije to mogla vjerovati ni 17-godišnja sestra nesretnog Luke, srednjoškolka kojoj je odmah došla u posjet jedna psihologinja iz Centra za socijalnu skrb.

– Nije to tata napravio! – bila je prva reakcija mlade djevojke. Centar dobro zna obitelj i već tri godine razvedene oca i majku.

Skupljao boce s tatom

– Poznato je da je on alkoholičar pa je čak imao i sudsku mjeru liječenja od alkohola, ali to nije učinio. Radio je samo povremeno, a u biti je živio od sakupljanja boca, ponekad je i sina vodio sa sobom na taj “posao“ zbog čega je majka negodovala. Najčešće se bunila zbog toga što se djeca nisu kući vraćala po dogovoru. Godinu dana smo provodili nadzor nad kontaktima bivših supružnika jer je on vrijeđao ženu – kaže ravnateljica Rajko. Još lani u lipnju majka i socijalni radnici pokrenuli su pitanje ograničavanja susreta s djecom, što je nakon vještačenja trebao odlučiti sud. No majka, kaže i ravnateljica Rajko, drži da je Centar zakazao.

– Mi smo ponudili ženi psihološku pomoć, ali ona je odbila riječima da ništa nismo poduzeli – kaže Rajko. Je li se moglo brže reagirati jer je signala za zlo bilo? Još 2006. Đuriću je zbog nasilja i prijetnji izrečena kazna zatvora na godinu i devet mjeseci, ali je preinačena na uvjetnu od četiri godine. Lani u siječnju opet je zbog nasilja u obitelji kažnjen sa 30 dana zatvora i obvezom liječenja od alkohola. Lani u svibnju prekršajno je prijavljen zbog zlostavljanja obitelji i novčano kažnjen. U veljači ove godine opet se nasilnički ponašao prema supruzi i zapuštao dijete. Susjedi u zgradi u kojoj živi nesretna majka kažu: “Nikad mira nismo imali, stalno smo zvali policiju. On je često vikao na bivšu suprugu, vrijeđao je, prijetio njoj i malome.” Unatoč tomu, sin je odlazio ocu u posjet. Na svoju nesreću i kobnog četvrtka.

Komentara 66

ST
STUBICANEC
13:04 21.05.2010.

Da nam drzava funkcionira kako treba to se je moglo sprijeciti. Taj monstrum neka gori u paklu.

OB
-obrisani-
13:09 21.05.2010.

Da nam drzava funkcionira kako treba to se je moglo sprijeciti. daj suti kretenu...kakve veze ima drzava s takvim smradom...i ti potvrduješ da nisi sav svoj pa treba li ti zato uletiti u kuću i staviti te na promatranje...

JA
japa
14:18 22.05.2010.

Samo oni koji imaju puno uvijek blebeću o tome da novac nije potreban!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije