Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UJEDINJENJE?

Lukašenko odbacuje informacije da bi se Bjelorusija ujedinila s Rusijom

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
1/2
05.12.2019.
u 12:57

Nastavak sporazuma o savezu država stupio je na snagu prije dva desetljeća

 Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko zanijekao je u četvrtak da bi se njegova zemlja mogla ujediniti s Rusijom.

"Nikada nismo tražili i nikada nećemo tražiti da postanemo dio neke zemlje, čak ni bratske Rusije", rekao je  Lukašenko  u govoru čije je izvatke prenijela državna novinska agencija BeITA.

U medijskim izvješćima sugeriralo se da bi se Bjelorusija mogla ujediniti sa susjednom Rusijom i formirati novu zemlju koja bi omogućila ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da nastavi biti predsjednik nakon isteka mandata 2024.

Prošli tjedan bjeloruski veleposlanik u Rusiji Vladimir Semaško rekao je u intervjuu za bjeloruski novinski portal Tut.by da dvije zemlje namjeravaju formirati zajedničku vladajuću strukturu.

 

Taj plan mogao bi biti nastavak sporazuma o "savezu država" koji je stupio na snagu prije dva desetljeća između dviju bivših sovjetskih zemalja, rekao je veleposlanik.

Bjelorusija i Rusija već imaju relativno otvorenu granicu i zajedničku trgovinsku zonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije