Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državni terorizam

Lukašenko nastavlja represiju nad oporbenim kandidatima

Aleksandar Lukašenko
AFP/PIXSELL
27.12.2010.
u 14:40

Radio Swaboda tvrdi da vlasti pokušavaju drogirati oporbenog kandidata Nieklajeua i natjerati ga na javnu ispriku Lukašenku

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, nakon što je u krvi ugušio oporbene demonstracije poslije proglašavanja izborne pobjede prije deset dana, nastavlja s represijama.

Vladimir Nieklajeu, jedan od deset kandidata na predsjedničkim izborima, brutalno je pretučen i odvezen u zatvoru bjeloruskog KGB-a, ne može dobiti svog odvjetnika, a bjeloruski radio Swaboda, pozivajući se na izvor iz tajne policije, tvrdi da ga vlasti žele drogirati i prisiliti na javno kajanje i ispriku Lukašenku. Nekoliko oporbenih kandidata već se ispričalo.

Oporbena aktivistica Tatiana Jelavaja tvrdi da posjeduje ukradene snimke razgovora agenata tajnih službi koji dokazuju da su napadi demonstranata na sjedište vlade bili planirana provokacija tajnih službi što je poslužilo kao izgovor za krvavo pacificiranje prosvjeda. Bjeloruski oporbenjaci nazivaju Lukašenkove metode „državnim terorizmom“ te  smatraju da EU premekano reagira.

Komentara 21

KR
KraljTvrtko
15:07 27.12.2010.

ne daj se,ines,godinama moja,ines.....viva communisma e la liberta....

OB
-obrisani-
20:39 27.12.2010.

kakav god da je Luki je ipak borac protiv ciokaubojgusarske aždaje koja želi porobiti i opljačkati zadnji kontinent koji nisu

ST
Stockholm
10:18 28.12.2010.

Svo oni , koji su tu vec napisali nesto pozitivno o diktatoru Lukasenku, mogu sada ici dalje, pa poceti hvaliti Iran, koji je opet vjesao nekoliko ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije