Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
51 5°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Avatar U_hljeb U gsg vg
  U_hljeb U gsg vg:

  Bakir priča šta gazde u haljinama kažu!! Bakire konjino ne znaš ni plivati , a u Neumu je 93% Hrvata. Šta ti imaš sa Neumom i morem?. Idi u Zenicu pa tamo gradi luku i razv!!ijaj islamski turizam. Ako bude ... prikaži još!de rata sa srbima na srpskoj sam strani... pun mi vas ....

 • ziheras:

  Nije stvar u Neumu, nego u Pločama. BiH ima povlašteni status u luci Ploče baš zato što Hrvatska ima povlašteni prijelaz preko Neuma. Ako se most izgradi onda dolazi u pitanje status luke Ploče, naravno, ne zato što bi im ... prikaži još! Hrvatska zatvorila pristup (to nema nikakvog ekonomskog smisla) nego zato što bi možda izgubili te povlastice. Kakav Neum, pa tu se ne može ni vez za čamce napravit a kamoli ozbiljna luka. Gaz je preplitak za bilo kakav ozbiljniji brod. Zato će učiniti sve da spriječe gradnju mosta, ali naravno, nemaju šanse, budući da Hrvatska gradi na nedvojbeno svojem teritoriju i još gradi most za prolaz brodova koji nikada, u najluđim snovima ne bi mogli ući u Neumski zaljev. Pa ispod tog mosta može proći nosač aviona, o čemu pričamo?

 • carlo20:

  Bošnjačka politika pokazuje svoje pravo lice i namjere. Njihov cilj je podijela BiH na dva nacionalna entiteta – srpski i bošnjački, u kojem muslimanska komponenta svoje gubitke od Srba u ratu nadoknađuje otimanjem hrvatskih prostora. Primjer takve islamističke ekspanzije, bošnjačka ... prikaži još!a je politika manifestirala na izborima u gradiću Stocu. Sjetimo se nereda u Stocu. Sve Bošnjačke stranke, od SDPa do SDAa su se ujedinile u tom gradiću da sruše Hrvata gradonačelnika. Bošnjačka politika u lukavoj strategiji zaposjedanja donjega toka rijeke Neretve, a u konačnici i njezina ušća, smatra svojom ključnom vojno-političkom točkom s koje će nadzirati južne dijelove hrvatske jadranske obale. Bošnjacima je Neum cilj, ali u zaleđu se odigravaju ključne bitke. Bošnjacu su si zacrtali demografsko zaposjedanje Stolca, te osvajanje hrvatskoga Mostara destabilizacijom kroz izdvajanje tzv. bošnjačkih dijelova grada iz njegova sastava što potpuno paralizira razvoj grada, sprječava njegovo okrupnjavanje i središnju, odnosno glavnu ulogu u prirodnom i povijesnom hvatskom povezivanju. Bošnjačko podržavanje anarhije u Stocu i Mostaru povezana je s politikom muslimanskoga prodora na jadransku obalu, koju će pokušati Bošnjaci realizirati izbornim osvajanjem Stolca i promjenom etničkoga sastava pučanstva u Neumu izgradnjom luke Neum, što bošnjačka politika, uz pomoć sumnjivog bliskoistočnog kapitala nastoji i ostvariti. Hrvatska ne smije dozvoliti širenje islama na svojim južnim granicama.

Još iz rubrike Vijesti

Austrija otvorila dio trgovina
2
ŠOK U AUSTRIJI

Medicinska sestra umrla nakon cijepljenja AstraZenecom, istraga u tijeku

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček nazočila otvorenju reciklažnog dvorišta Sisak Novi
Kristina Ikić Baniček

'Obnova ne ide nikako. Svi smo na rubu živaca'

7
na vjetrobranskim staklima

Nepoznati autor diljem Šibenika ostavio poruke gradonačelniku, evo što mu je poručio