Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedoci obrane

Luka Bebić: Priča o crnim fondovima do mene nije došla

Milinović na suđenju za Fimi medija (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/7
04.02.2013.
u 11:36

Ja jesam čuo za Fimi mediu, no nisam znao što oni rade. Čini mi se da naše kampanje radila neka druga agencija, mislim da se zvala Masol, kazao je Bebić.

- Ta priča o crnim fondovima do mojih ušiju nikada nije došla - kazao je u ponedjeljak Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja za aferu Fimi media.

Bebić, inače jedan od prvih svjedoka obrane Ive Sanadera, svojim iskazom povremeno je nasmijavao cijelu sudnicu, primjerice kada je iskazivao o njegovim i Sanaderovim obiteljskim druženjima.

Pričajući tako kako su njihove obitelji zajedno s obiteljima Jerka Rošina i Maria Zubovića zajedno ljetovale te odlazile na brod, upitan tko je donosio namirnice, Bebić je odgovorio.

- Svi, a ponajviše ja. Donosio sam ulje, vino, voće i tako to. Imao sam onda, a imam i sada fala Bogu. Sanaderovu obranu takve, nazovimo ih tričarije, zanimale su, jer je Mladen Barišić u svom iskazu naveo da je Sanader tijekom tih ljetovanja upravo njega zadužio za nabavku hrane i pića. Govoreći pak o mnogo ozbiljnijim stvarima. Bebić je opisivao kako je funkcioniralo predsjedništvo HDZ-a, kojeg je i on bio član, na kojem se prema njegovim riječima ponekad raspravljao o donacijama, no nije o financijama.

- Ja se, kao ni većina tih ljudi tamo ne razumijem u financije. Mi bi od glavnog tajnika dobili informaciju o financijskom poslovanju stranke i tome smo vjerovali. Pa ne možete baš svakog provjeravati - kazao je Bebić. Dodao je i da po njegovom saznanju Sanader nije uzrupirao odlučivanje o financijskim poslovanju stranke, jer to po statutu stranke nije ni mogao. Govoreći pak o Fimi mediji kazao je kako nije imao saznanja da je to marketinška agencija koja radi za HDZ.

- Ja jesam čuo za Fimi mediu, no nisam znao što oni rade. Čini mi se da naše kampanje radila neka druga agencija, mislim da se zvala Masol (ta se agencija u medijima povezuje s Ratkom Mačekom, bivšim glasnogovornikom Vlade i HDZ-a, također optuženim u Fimi mediji, iako on to demantira, op.a.) - kazao je Bebić. Progovorio je Bebić i o načinu financiranja stranke, pa je tako spomenuo donacije i moralnu obvezu onih koji su postavljeni na izborene liste u privlačenju sponzora. O toj moralnoj obvezi za vabljenjem donatora iskazivao je i Darko Milinović, bivši ministar zdravlja i bivši podpresjednik Vlade koji također nije ništa čuo o crnim fondovima ni plaćanju mimo računa. A zanimljiv je odgovor dao i na pitanje kada je čuo za Fimi mediu.

- Za njih sam čuo na trećem dnevniku. I kada se sve to počelo pojavljivati po medijima, predsjednica stranke rekla je da nam to sve šteti te da nije istina - kazao je Milinović.

 >>Na klupu za svjedoke sjest će gotovo svi viđeniji članovi HDZ-a

>>'Po Sanaderovu nalogu četiri sam slike odvezao Fioliću'

Komentara 30

Avatar dariodario551
dariodario551
11:57 04.02.2013.

Mi u HDZu uopće nismo ni znali za taj famozni Cni Fond,,, za sve je kriv Sanader

Avatar pupoljak
pupoljak
11:57 04.02.2013.

Siroti Dado ništa nije znao, iz novina čuo za crni fond. I još ga tužiteljica plaši pitanjima, hehe....

TO
tonto
15:49 04.02.2013.

Čista laž,svi su oni znali!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije