Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomaže im Mate Rimac

Ludbreški đaci plasirali se na svjetski RoboCup

Željko Posavec i Mate Rimac
Foto: rimac_nnn_unu_09052016
10.05.2016.
u 10:15

Mate Rimac i ja sudjelovali smo 2006. na državnom natjecanju – Rimac u kategoriji elektrotehnike, a ja robotike, kaže prof. Posavec

Učenici Srednje škole Ludbreg pobijedili su na RoboCupJunior Ludbreg Openu 2016, jednom od dva takva natjecanja u natjecateljskim kategorijama propisanim od svjetske RoboCup inicijative. Pobjedom su mladi Ludbrežani ostvarili pravo nastupanja na svjetskom RoboCup natjecanju koje će se održati od 30. lipnja do 4. srpnja u Leipzigu.

Kotizaciju za ovo natjecanje pokrit će im Rimac Automobili. Mentoru ludbreških robotičara ovo nije prvi put da surađuje sa svetonedeljskim poduzetnikom.

– Mate Rimac i ja sudjelovali smo 2006. na državnom natjecanju iz tehničke kulture u Kraljevici. Mate Rimac predstavljao je Srednju strukovnu školu Samobor u kategoriji elektrotehnike, a ja sam se natjecao u kategoriji robotike. Kada sam bio u njegovoj tvrtki na sastanku radi donacije, ugledao sam tu diplomu i sjetio sam se da sam na tom natjecanju sudjelovao i ja. Počeo sam tražiti biltene i rezultate i ispostavilo se da se znamo još od 2006., tada sam osvojio drugo mjesto na tom natjecanju – kaže profesor Željko Posavec.

- Odlučili smo kao firma potpomoći mlade robotičare iz više razloga. Mislimo da je ulaganje u sve aktivnosti povezane sa STEMI područjem pozitivno za budućnost mladih ljudi, i posljedično same države. Isto tako, s obzirom na dosadašnje uspjehe i priliku da odu na svjetsko prvenstvo, mislimo da je važno podržati njih i sve slične projekte. Naravno iza toga bi trebala stajati cijela društvena zajednica, jer jedna firma ne može pokriti sve potrebe najboljih učenika i studenata i njihove projekte. Mislimo da je važno mlade usmjeriti prema znanosti i tehnologiji, i učenju i stvaranju novih i poduzetničkih vještina i vrijednosti. Iako većinom pomažemo kroz neki oblik suradnje, savjeta, predavanja, ovaj put smo pomogli financijski zato što je osiguravanje potrebnih sredstava bila kritična točka, rekao je Aco Momčilović iz Rimac Automobila.

>> Mate Rimac: Ovo je jadno, ali jako dobro prikazuje kakvo smo društvo

Komentara 3

ZV
Zvonko60
12:51 10.05.2016.

Reći ću samo jedno . BRAVO....da bi svi " intelek-tukci " dali prilog i podršku pozitivnim komentarima gdje bi nam bio kraj.

SE
sestrićna
11:27 10.05.2016.

kako srbi znaju politiku..čim su skužili da bi mate rimac mogao napraviti veliku firmu u kojoj se vrti puno love i u kojoj će raditi puno ljudi ugurali su mu acu momčilovića da on to sve kontrolira i zapošljava svoje sunarodnjake te yugo orijentirane...da je to slučajno odbio razapeli bi ga preko medija koje oni opet kontroliraju te ugasili firmu..dok to politički nepismeni hrvati shvate prođe "voz"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije