Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbor gradonačelnika

Burno u studiju, padale uvrede: 'Nakon što ste prijetili HOS-ovcima, opet govorite o ubojstvima'

Foto: HRT
1/2
10.02.2021.
u 22:31

Filipović je Troskotu rekao da ne bude nervozan, a Lovrić se nadovezao: – Dobro je dok ne počne pucati!

Tema večerašnjeg Otvorenog su izbori za gradonačelnika u Zagrebu, a u emisiji gostuju Davor Filipović (HDZ), Joško Klisović (SDP), Tomislav Tomašević (Možemo), Zvonimir Troskot (Most), Zlatko Hasanbegović (Domovinski pokret) i Ivica Lovrić (BM 365 - Stranka rada i solidarnosti).

Voditelj Mislav Togonal upitao je Filipovića je li on HDZ-ov igrač s klupe?  

– Puno puta se u sportu moglo vidjeti da trener uvede igrača u zadnjoj minuti pa da on tricom riješi tu utakmicu i postane stožerni igrač. To je ono što će se dogoditi u političkoj utakmici koja je pred nama. Pobjeda je plan na predstojećim izborima, uz snažnu HDZ-a želimo napraviti radikalan zaokret. Grad je došao u situaciju da ima preko 1,3 milijarde manjka u proračunu, da bi kvalitetno i uspješno mogli obnavljati potrebno je napraviti radikalan zaokret. Što se tiče surađivanja, vjerujem da će HDZ biti u situaciji da diktira tempo i vidjet ćemo tko bude imao najbolje projekte, sa svima koji žele dobro našem gradu ćemo zagovarati – rekao je Davor Filipović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Tomislav Tomašević kaže kako njegova stranka nije odgovorna za gubitak Anke Mrak Taritaš na prethodnim izborima.

– Ona je izgubila za nešto više od 16 tisuća glasova od Milana Bandića, a ja sam u prvom krugu dobio oko 13.000. Ni matematički mi ne možemo biti odgovorni. No, ne želim se baviti prošlošću nego budućnošću. Bandić je za mene prošlost – rekao je Tomašević.

240 milijuna kuna za obnavljanje privatnih zgrada je smiješno. To je dovoljno samo za projektnu dokumentaciju 24.000 objekata, ni za to – kaže i ističe kako se potres treba iskoristiti za novi izgled grada.

Joško Klisović kaže kako su oni u SDP-u dokazali da klijentelizam ne postoji za njih te su raskinuli sve veze s Milanom Bandićem.

– Kad to napravite kod svoje kuće, bit ćete u stanju napraviti i u gradu Zagrebu. U Tomaševiću ne vidim ljutog protivnika nego jednog konkurenta. Nisam službeno još SDP-ov kandidat, tek će sljedeći tjedan biti donesena takva odluka, no ja ambiciju imam – rekao je.

Lovrić kaže kako je Bandićeva prednost sve 'ono što je dokazao uspješnim vođenjem grada'.

– To je ono što će također privući birače da ga građani izaberu po sedmi put – rekao je.

Zlatko Hasanbegović kaže kako on nije kandidat za gradonačelnika nego ga je Miroslav Škoro poslao jer može 'kompetentno raspravljati'.

– Postoji nekolicina ozbiljnih kandidata koja mogu preuzeti odgovornost upravljanja gradom Zagrebom. Kada se donesu konačne odluke ja ću se izjasniti. Zar mislite da ne bih bio i dobar i legitiman kandidat? – upitao je Hasanbegović.

– Kandidati će se u ovoj kampanji nadmetati s programima koji su slični kao jaje jajetu.- Ključni temelj svakoga programa su ljudi, autentični pojedinci. Grad Zagreb nije obična jedinica lokalne samouprave, izbori u Zagrebu i u prošlosti i u sadašnjosti i budućnosti imali su prvorazredno nacionalno značenje. Osoba koja pretendira obnašati dužnost gradonačelnika grada Zagreba mora biti osoba jasnog nacionalnog i političkog integriteta. Gradonačelnik grada Zagreba nije komunalni redar – rekao je Hasanbegović.

Troskot smatra kako će Filipović biti jedna krinka zakulisne igre koalicije koja se već dogodila.  

– To su politički glineni golubovi, odnosno politički TNT-ovci, odnosno treniraš, ne igraš, treniraš, koji su gurnuti u vatru da bi bili krinka HDZ-a da je njihov pravi gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić – rekao je Troskot.

– Imamo školu Jure Kaštelan gdje je gospodin Lovrić potencijalni ubojica 600 male djece iz razloga što je ta škola se već trebala srušiti – rekao je Troskot na što mu je Lovrić rekao:

– Vi ne bi ubijali HOS-ovce nego i druge. Nakon što ste prijetili HOS-ovcima da ćete ih poubijati, da bi ih eliminirali, opet spominjete ubojstva. Ja vas lijepo molim nemojte to raditi – rekao je Lovrić nakon što ga je Troskot optužio kako će na obnovu Gornjogradske gimnazije potrošiti '3000 eura po kvadratu što nije cijena ni u Dubaiju'.

– Kako ćete tako nervozni voditi grad?  – upitao ga je Lovrić.

– Tako što neće biti vas i nećete raditi takve svinjarije – odgovorio mu je Troskot.

U raspravu se uključio i Filipović koji mu je također rekao da ne bude nervozan.

– Dobro je dok ne počne pucati – nadovezao se Lovrić.

Tomašević je pak kazao kako se od svoje 16. godine bori za grad Zagreb te da je već u 21. bio u vladinom savjetu kao stručnjak, Hasanbegović ga je upitao: 'A stručnjak za što?

– Stručnjak za održivi razvoj – odgovorio mu je Tomašević na što ga je Hasanbegović pitao:

– A što je to?

Hasanbegović je kazao i kako političko pamćenje u hrvatskoj politici ne traje ni mjesec dana te da su mogli ići na nove izbore krajem 2018. godine da nisu podržali proračun.

– Gospodin Tomašević može mi biti komunalni redar, a Troskot računovođa – kazao je Hasanbegović na što je Troskot samo odmahnuo rukom.

Komentara 84

MA
MarasG
06:51 11.02.2021.

Sta reci za covjeka (Tomasevic) koji sam sebe sa 21 godine starosti proglasava strucnjakom za "odrzivi razvoj"?!Molio bih nekoga iz njegove (namjerno) SDP partije da mu objasni kako se postaje strucnjak za neko znanstveno podrucje.Lik je umisljen do bola a a u stvarnosti teski jadnik.

BL
bluescreen
22:58 10.02.2021.

Tomašević jedino što zna je uvijek biti protiv svega.😂😂😎😎😂 Kao Mrgud iz Štrumpfova.

PO
poluprovokator
23:29 10.02.2021.

Togonal im nije smio dozvoliti kakofoniju i konstantno upadanje u rijec. Dobar je voditelj i to zna sprijeciti ali se ocigledno zabavljao;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije