Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proces

Lovrić podnio žalbu na odluku o zabrani kontakta s Bandićem

Bandić Lovrić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
20.12.2014.
u 17:33

Protiv Lovrića postoje barem dva rješenja o određivanju istražnog zatvora što ne bi smjelo biti moguće, navodi se u žalbi

Inicijativa U ime obitelji tražila je pomoć od Grada Zagreba 11. rujna zbog organiziranja prikupljanja potpisa za referendum “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”. Osam dana poslije gradonačelnik Milan Bandić donio je zaključak kojim je prihvaćeno pokroviteljstvo.

Pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić nazvao je dvije tiskare i pitao bi li mogli tiskati veleplakate i letke. Pomogao je i u snimanju jinglea za radijske postaje. No, nikakve poslove nije naručivao uime grada niti je ispostavljao račune.

Umjesto 105.000 kuna trebali platiti 14.000 kuna

Što se pak tiče štandova koje su Zagrebačke tržnice dale inicijativi Željke Markić za prikupljanje potpisa, povjerenstvo je odlučilo da U ime obitelji te štandove dobije po povlaštenoj, a ne komercijalnoj cijeni. Tako je U ime obitelji umjesto 105.000 kuna trebala platiti 14.000 kuna. Tržnice Zagreb i inače daju neprofitnim organizacijama štandove u najam po povoljnijim cijenama. Moguće je da se donese odluka i o besplatnom korištenju, kao što to bude kada policija slavi svoj dan. Ovo je sukus obrane zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, pročelnika Ivice Lovrića i voditeljice podružnica Tržnica Zagreb Zdenke Palac u istrazi koju je protiv njih troje pokrenuo USKOK sumnjičeći ih za zloporabu položaja.

USKOK je donio i rješenje kojim se okrivljenicima zabranjuje da međusobno komuniciraju. Upravo na tu mjeru opreza jučer je Krešimir Krsnik, odvjetnik Ivice Lovrića, podnio žalbu. Doznajemo da je u njoj, između ostalog, i obrazložio zbog čega smatra da takva mjera opreza nije smjela biti izrečena. Naime, Lovriću je već izrečena mjera opreza u istrazi koja se protiv njega vodi zbog ugovora koji je kao predsjednik KK Cibona sklopio s tvrtkom Klemm security, za transfer Darija Šarića. To znači, navodi se u žalbi, da protiv Lovrića postoje barem dva rješenja o određivanju istražnog zatvora, što nikako ne bi smjelo biti moguće, a s čime se u praksi slaže i Europski sud za ljudska prava. Žalbe na provođenje same istrage protiv troje okrivljenih bit će podnesene sljedeći tjedan.

>>Bandić i Lovrić pod istragom jer su inicijativi 'U ime obitelji' dali štandove i tiskali im plakate

>>Nenajavljeni Bandić na Kaptolu dočekan glasnim pljeskom

Komentara 3

DU
Deleted user
14:02 21.12.2014.

Sramota je koliko dugo traje trakavica "Miki, Kikaš & Co" Izjave o tome kako imaju pod Kontrolom zagrebačku policiju, sudstvo, o odvjetnicima da se ne prIča, traju već preko desetak godina. Izjave tipa "Ja sam Zagreb" i "Tko mi šta može" već su svakodnevnica. Svinjarija tipa nabava Automata na Autobusnom kolodvoru (tko je odgovarao, tko je odobrio, tko je naredio..) koji stoje nekorisni, "Zlatni" zahod u Dubravi, iznosa popravljana Mesnička, cestovni prepravci po gradu, bitan porast broja zaposlenih Činovnika u Gradskom poglavarstvu ali i u Holdinu, strašno zaduživanje Grada ali i Holdinga na teret građana garad, poklanjanje milijuna kuna Mamići/Dinamu iz gradske blagajne a sada plakanje kako će morati Stopirati ili Odgoditi mnoge projekte.....Nema Ovdje Dosta Prostora za (Ne)djela Bandića, Ljubičića, Kojića,Šostara,Buluma i niza članova bratstva.I Da se razumijemo; nije svo nečije bogatstvo u nekretninama nego i u manje vidljivim stvarima; nakitu, slikama,dionicama,skupim putovanjima, estetskim kirurškim zahvatima, kozmetičkim tretmanima, skupocjenoj obući, odjeći i satovima....Ima te "gospode" čija jedna košulja košta koliko malo koji radnik mjesečno zaradi. Odijela ili cipele koje koštaju koliko radnik zaradi godišnje ili i za više vremena. O kome Večernjak piše? O čemu Piše?

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
00:38 21.12.2014.

Kako dugo treba da se obracunati sa svercerima?. Tu su upleteni Odvetnici to je to. Zavlaci se Tako dugo dok se neispuni financiranje Odvjetnika to je to . Vlada radi sa Odvjetnicima ko I OD uvijek da podijelit financiranje Sutskogkog postupka to je to. Dali nam Dr.Stjepan Radic da rijesi taj problem na nacin ko I prije kada su ga probali straps u zatvor I Bankrotirati jer se je uhvatiti u kostac sa Zakonom I korupcijom ali na srecu njegove Sposobnosti nisu uspjeli unistiti Braca Radica. Vjera u Boga I Seljacka Sloga!

AN
antonelić
18:16 20.12.2014.

kad smo bili djeca, išli smo susjedu u vinograd brati grožđe. kriomice. jedan je uvijek čuvao stražu, a dvojica su brala. kasnije smo se mijenjali... tako su kriomice mile i ivica brali voće po metropoli (ne znam trećeg koji je čuvao stražu)... nas nisu uhvatli u krađi a njih jesu... ali ja se osjećam krivim i nadam se oprostu svevišnjeg i molim se za oprost milinih i ivičinih grijeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije