Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA LI KOGA U AVIONU

Love pilote koji na hitnom kanalu podriguju, slušaju glazbu, utakmice

'avion_nnn_zad_170812'
''
07.10.2012.
u 15:53

- Neki stalno brbljaju, drugi pak puštaju glazbu ili pak sportske prijenose! Jedan njemački pilot se snao svaki dan u isto vrijeme glasno podrignuti na hitnom kanalu. Iz nekog razloga to mu se učinilo baš zabavno žale se Britanci.

Britanska kontrola leta na sto je muka s neodgovornim pilotima koji su u prometu svakodnevno iznad Otoka. Naime, čini se da je mnogim pilotima na rutinskim letovima dosadno pa svašta izvode kako bi se zabavili. Tako se neki pretjerano zaigraju i zlorabljuju hitni komunikacijski kanal nazvan "usluga 999". Radi se o kanala rezerviranom zamo za hitne slučajeve koji nude pomoć kontrole letenja u roku tri do pet sekundi.

No, sve češće se na toj frekvenciji zapravo čuju djetinjasta brbljanja pilota i razni komentari ispod časti jedne takve profesije. 

- Neki stalno brbljaju, drugi pak puštaju glazbu ili pak sportske prijenose! Jedan njemački pilot se snao svaki dan u isto vrijeme glasno podrignuti na hitnom kanalu. Iz nekog razloga to mu se učinilo baš zabavno. No, trećeg dana smo locirali njegov avion i upozorili da će biti prijavljen ako ne prestane zloupotrebljavati kaj kanal - otkrivaju iz britanskog Kraljevskog zrakoplovstva.

- Sigurno smo da bi svi ti piloti htjeli da je kanal otvoren i čist kada im zatreba pomoć, onda ne bi smjeli se tako glupirati i štetiti kolegama. Istražujemo pritužbe i ako lociramo prekršitelje možda ćemo ih i prijaviti njihovim kompanijama pa neka ih one discipliniraju - upozoravaju nestašne pilote iz britanske Konrole letenja.

Komentara 3

AM
a_morte_i_rossi
16:49 07.10.2012.

koga briga za engleze????

AU
autoritet
18:55 07.10.2012.

Eto i piloti su ljudi. Pa?

PS
psiho84
20:54 07.10.2012.

i onda kazu da nijemci nemaju smisla za humor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije