Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LETAČKE AKTIVNOSTI

Lovački avioni danas lete iznad šest županija: MORH moli za razumijevanje zbog buke

PIXSELL
02.02.2021.
u 11:57

U MORH-u kažu kako tijekom letova, ukoliko meteo situacija bude povoljna, postoji mogućnost probijanja zvučnog zida na spomenutim rutama

Lovački avioni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ovoga će tjedna letjeti iznad šest županija, pa iz Ministarstva obrane mole građane za razumijevanje zbog buke te mogućeg probijanja zvučnog zida.

Iz MORH-a su u utorak priopćili da će piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila od utorka, 2. veljače do petka, 5. veljače u vremenu od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti.

Navode da se tijekom planiranih letova očekuje kratkotrajna pojačana buka, pa mole građane za razumijevanje.

Uvažavajući pojačanu osjetljivost građana na buku uslijed nedavnih potresa, ističu, letovi se do daljnjega neće provoditi u dosad uobičajenoj zoni letenja "Lekenik" u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Zato će se provoditi u privremenoj zoni probnih letova "Čazma" te privremenoj ruti ubrzanja.

Planirani letovi provodit će se na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara.

Iznad Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije letjet će se na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

U MORH-u kažu kako tijekom letova, ukoliko meteo situacija bude povoljna, postoji mogućnost probijanja zvučnog zida na spomenutim rutama, pri čemu se očekuje kratkotrajna pojačana buka, pa mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Napominju da Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova  sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora Hrvatskoj.

Zona "Čazma" privremeno je ishodovana u suradnji i uz suglasnost Hrvatske kontrole zračne plovidbe, zaključuju u priopćenju.

Komentara 3

DU
Deleted user
12:04 02.02.2021.

Samo da ne padnu negdje i umjesto zvučnog probiju nečiji zid od kuće.

TT
TTjac
15:50 03.02.2021.

Jesu im ugradili brisače s unutarnje strane vjetrobrana?

RI
ribar110
14:39 02.02.2021.

Od kad to lovci imaju avione i tko je sad predsjednik te udruge?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije